Teknoloji

Huawei Nova 9 serisi için oklar eylül ayını işaret ediyor

huawei nova 8 pro 4g 9

Huawei Nova 8 ve Nova 8 Pro geçtiğimiz yılın aralık ayında tanıtılmıştı. Şirket bu serinin takipçisi için fazla beklemeyecek gibi görünüyor. Çin kaynaklı bir habere göre, Huawei Nova 9 serisinin üyeleri eylül ayının ortalarında gözler önüne çıkacak.

Nova 9 serisinin üyelerinin genel olarak daha hoş bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor. Renk seçeneklerinin de Huawei Nova 50 serisinden daha iyi olacağı belirtiliyor. Ancak Nova 9 işlemci gücü bakımından Nova 50’nin arkasında kalacağa benziyor. Honor 50’de Snapdragon 778G işlemci bulunuyor. Nova 8 ve Nova 8 Pro’da ise Kirin 985 işlemcinin olacağı söyleniyor.

Nova 9 serisinin işlemcisi konusunda henüz kesin bir bilgi verilmiş değil. Ancak bu işlemciden fazla performans beklememek gerekiyor. Bu noktada Nova 9 serisinin üyelerinin 5G desteğiyle geleceğini belirtmekte fayda var.

Huawei Nova 9 serisinin tasarımı konusunda bazı ipuçları da mevcut. Nova 9’un P50, Mate 50 ve Nova 8 serilerinin bir tür karışımı olacağı söyleniyor. Bu soruların cevabını almak için gelecek ayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER