Manşetler

Huawei Nova 9 Ön İnceleme: Kaan Arlı’dan Huawei deneyimi ile ilgili detaylar – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei geçtiğimiz ay Çin’de duyurusunu gerçekleştirdiği Huawei Nova 9’un Doğu Avrupa, İskandinavya, Kanada ve Türkiye bölgeleri için lansmanını Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirdi. Öte yandan Huawei Watch GT 3 ve FreeBuds Lipstick gibi yeni ürünler de bu etkinlikte duyuruldu. Yukarıda izleyebileceğiniz videoda Huawei Nova 9 ile ilgili ilk izlenimlerimizi aktarıyoruz. Aynı zamanda Huawei Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Kaan Arlı’dan Huawei akıllı telefonlarının sunduğu deneyim hakkında bazı bilgiler alıyoruz.

İlk kez Huawei’nin, Nova serisi için bu ölçüde bir etkinlik düzenlediğini görüyoruz. Şirket bundan böyle Nova serisine Türkiye’de daha fazla önem vermeyi hedefliyor. Nova 9 da, sahip olduğu tasarım, ekran, kamera ve yazılım özellikleriyle P ve Mate serisi akıllı telefonlarından çeşitli izler taşıyor.

Nova 9, kavisli ekrana sahip ve önüyle arkasının simetrik olduğu bir tasarım var. Telefon boyutlarına göre oldukça hafif ve bundan kullanılan malzemelerin de etkisi var gibi görünüyor. Mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği var. Elimizdeki mavi renk, ışığa tutulduğunda sunduğu yansımalar ve renk oyunlarıyla epey eğlenceli görünüyor.

Ekran tarafında, 6.57 inçlik kavisli Full HD+ ekranı görüyoruz. 120 Hz yenileme hızı, yüksek parlaklık ve bunun gibi özelliklerle ekran iyi bir görsel deneyim sunuyor. Snapdragon 778G, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızadan oluşan paket de oldukça iyi bir performans sergiliyor. Telefon akıcı, kullanıcı arayüzünde iyi biçimde gezinme imkanı sunuyor.

Arkada dört tane kamera var. Bunlar biraz sıra dışı bir dizilime sahip. 50 megapiksel kamera, Huawei’nin P serisi telefonlarında gördüğümüz bazı yüksek seviyeli özellikleri bünyesinde barındırıyor. Derinlik, makro ve ultra geniş açılı kamera gibi, genellikle orta ve orta-üst segment telefonlarda gördüğümüz kameralar bu telefonda da mevcut. Kolay kullanıma sahip bir kamera arayüzü var. Yakında yayınlayacağımız detaylı Nova 9 incelemesinde kamera performansı hakkında daha fazlasını söyleme fırsatı bulacağız.

Pil tarafında 4300 mAh kapasiteli pil ve 66W hızlı şarj desteği var. Kutudan da 66W güç adaptörü çıkıyor. Pil kapasitesi akıllı telefon ortalamalarında ve bir şarj performansının nasıl olduğuna daha sonra detaylı biçimde bakacağız.

Yazılım ise tüketicilerin en çok önem verdiği noktalardan bir tanesi. Bu telefonda EMUI 12 yüklü olarak geliyor. Huawei’nin P50 ile birlikte HarmonyOS’i akıllı telefonlarında sunmaya başlamıştı. Nova 9’un kullanıcı arayüzü, Denetim Merkezi ve yeni toplu uygulama klasörleri gibi alanlarda HarmonyOS ile büyük benzerlikler gösterse de, bu telefonda EMUI 12 yüklü olarak geliyor. Huawei telefonlarında nasıl bir kullanıcı deneyiminin sunuldupu hakkında detaylar için Huawei Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Kaan Arlı’nın videodaki yorumlarını izlemenizi tavsiye ederiz.

Her ne olursa olsun, şimdiye kadar deneyimlediğimiz ve Huawei Mobil Servisleri ile çalışan akıllı telefonlarında gördüğümüz bir kullanıcı deneyimi mevcut. Petal Search arama motoru ve Petal Maps harita uygulaması mevcut. Uygulamalar için başlıca ortam AppGallery, burada birçok popüler yerli uygulama mevcut durumda. Ayrıca Netflix, Instagram, Facebook ve bunun gibi popüler uygulamaları da Petal Search ve yine AppGallery’nin arama bölümünü kullanarak indirebilirsiniz.

Çok yakında detaylı bir Huawei Nova 9 incelemesi Teknoblog’da olacak. Eğer bu telefonla ilgili sorularınız varsa, sosyal medya kanalları aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER