Teknoloji

Huawei Nova 9 için bir işaret daha

huawei nova 9

Huawei Nova 9 serisinin önümüzdeki ay resmiyet kazanacağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu iddiayı destekleyen başka bir işaretin ortaya çıkması da fazla zaman almadı.

@WHYLAB rumuzlu duyumcu, akıllı telefonun Çin’in sertifika kurulu TENAA’nın veri tabanında kayıtlı fotoğraflarını paylaştı. Söz konusu fotoğraflar telefonun sertifika sürecine girdiğini ve yakında tanıtılacağını gösteriyor.

TENAA kayıtlarında Nova 9 RTL-AL00 model numarasıyla yer alıyor. Buradaki fotoğraflar telefonun tasarım bakımından Honor 50 Pro ile benzerlik taşıdığını gözler önüne seriyor. Kamera çıkıntısı ve buradaki yuvarlak unsurlar ise Huawei P50 serisini hatırlatıyor.

TENAA kayıtlarındaki fotoğraflara bakıldığında Huawei Nova 9’un çift ön kamera ve dört arka kamerayla geleceği görülüyor. Telefonun Snapdragon 778G’den daha az güçlü bir işlemciyle gelmesi beklense de, bu işlemcinin Qualcomm mu yoksa MediaTek üretimi mi olacağı bilinmiyor.

5G desteği sunmasına kesin gözüyle bakılan Huawei Nova 9 serisinin eylül ayının ortalarında resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER