Teknoloji

Huawei Nova 8 SE yeniden satışa sunulacak

huawei nova 8 se honor

ABD’nin yaptırımları nedeniyle yurt dışından parça ve bileşen tedariği konusunda sıkıntı yaşayan Huawei, yeni cihazlar konusunda dikkatli ve farklı bir strateji izliyor. Şirket bu doğrultuda bir modelini yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu telefon Huawei Nova 8 SE olacak. Ancak Nova 8 SE’nin geri dönüşü farklı bir şekilde gerçekleşecek. Akıllı telefon 4G desteğiyle gelecek.

Nova 8 SE’nin 4G versiyonun kalbinde Kirin 710A işlemci bulunacak. Bu işlemci, Çinli SMIC’in geniş ölçekli ürettiği ilk Kirin çip olma özelliğini taşıyor. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla gelmesi beklenen telefonun kutusundan HarmonyOS 2 işletim sistemiyle çıkacağı belirtiliyor.

Huawei’nin geçtiğimiz aylarda duyurduğu Nova 8 SE Youth modelinde de Kirin 710A işlemciyle gelmişti. Ancak işlemci dışında bu versiyon ile orijinal Nova 8 SE oldukça farklıydı. Nova 8 SE 4G’de ise 6.5 inç Full HD+ çözünürlüklü ekran kullanıcıları bekliyor. Bu ekranda OLED panelin tercih edilip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

İşlemci değişse de 66W şarj desteğine sahip 3800 mAh pil, 64 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü tarafından bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Huawei Nova 8 SE 4G’nin Çin dışında piyasaya çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. Nova 9’un Avrupa’da yeni piyasaya çıktığını düşününce Nova 8 SE 4G’nin Avrupa’ya gelmesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER