Teknoloji

Huawei Nova 5i’nin üstündeki perde kalkıyor

huawei nova 5i nova 5

Huawei Nova 5i, bu hafta itibarıyla Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’nın veri tabanına giriş yapmıştı. Akıllı telefonun teknik özelliklerini gösteren veri tabanına, cihazın tasarımını gözler önüne seren fotoğraflar da eklendi. Resmi fotoğraflar, Nova 5i’nin görsel açıdan Huawei P20 Lite (2019) ile hemen hemen aynı olduğunu ve arka panelinde dört kameranın bulunduğunu gösteriyor.

Telefonun ön paneline bakıldığında ekranın üst tarafındaki delik göze çarpıyor. Bu delik telefonun ön kamerasına ev sahipliği yapıyor. Tüm tuşları tek bir kenara sıralayan Huawei, küçük ahize hoparlörünü ise telefonun küçük ince çerçevesine yerleştirmiş. Bu tasarım tercihlerin çok sıra dışı görünmüyor.

Akıllı telefonun arka kamera modülünün tasarımı akıllara Honor 20 Pro’yu getiriyor. Ana kamera modülünde üç lens ve bir LED flaş eşlik ediyor. Uçuş Süresi sensörü ise tıpkı P30 Pro gibi ana kamera modülünün hemen yanında bulunuyor. Bu sensörün hemen yanında ise akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

huawei nova 5iHuawei Nova 5i ile tanışmak için çok uzun bir süre beklemek gerekmiyor. Akıllı telefon 21 Haziran’da resmen gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER