Teknoloji

Huawei MediaPad X2 Ön İnceleme

huawei-mediapad-x2-on-inceleme-1

Huawei’nin Barselona’ya getirdiği yeni ürünlerden bir tanesi de Huawei MediaPad X2 oldu. 7 inç ekranlı bu cihazı ilk gördüğümüzde onu bir tablet zannetmiştik, ancak aslında o bir telefon, üstelik çift SIM kart desteğini de opsiyonel olarak sunan, 4G LTE desteğini de barındıran bir telefon.

huawei-mediapad-x2-on-inceleme-10huawei-mediapad-x2-on-inceleme-7MediaPad X2 bir tablet olarak nitelendirildiğinde küçük sınıfına giriyor, ancak ona telefon olarak baktığımızda gözümüzde birden daha da büyüyor. 7 inç ekranına rağmen ekranı çevreleyen çerçevenin epey dar tutulması sayesinde yüzey alanının aşırı büyümesinin önüne geçilmiş. Ekranın üstünde yer alan ahize hoparlörü MediaPad X2’nin bir telefon olduğunu ele veriyor, yine de bu cihaza bir telefon gibi davranmak, ahizeyi kulağa dayayıp konuşmak zor gibi görünüyor. Bu telefon/tablet hibridi daha çok Bluetooth veya kablolu kulaklıklarla en iyi şekilde kullanılabilir gibi görünüyor. Bu arada sağ kenara yerleştirilen ses ve güç butonları tek elle kullanırken bile rahatlıkla erişilebilecek noktalarda bulunuyor.

Telefon özelliği taşımasını bir kenara bırakırsak, MediaPad X2’nin gayet şık görünümlü bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. İncelediğimiz altın renkli ürün epey çekici görünüyor, gümüş renkli versiyonu da en az onun kadar etkileyici duruyor. 7.3 mm.’lik gövdesiyle yeteri kadar ince olan bu cihazın ağırlığı da sadece 239 gr. Seyahat ederken film izlemek veya kitap okumak isteyenler için Huawei MediaPad X2 ideal bir cihaz gibi görünüyor. Ceket iç ceplerine bile rahatlıkla sığacak küçüklüğe sahip.

huawei-mediapad-x2-on-inceleme-5 huawei-mediapad-x2-on-inceleme-12MediaPad X2’nin 7 inç LTPS LCD kapasitif dokunmatik ekranı 1920 x 1200 piksel ile yeterli keskinliği sunuyor. Çektiğimiz fotoğraflarda ekran biraz soluk görünebilir, ancak ona fazla takılmayın. Huawei stand yetkilileri MediaPad X2’yi parlak ışık altına yerleştirdiği için böyle görünüyor. Normal şartlar altında bu ekran yeterli görüşü sunuyor. Huawei’nin sekiz çekirdekli Hilisilicon Kirin 930 işlemcisi işini yapıyor gibi görünüyor. MediaPad X2’nin 16 GB dahili hafıza/2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza / 3 GB RAM gibi iki seçeneği bulunuyor. microSD kart yuvası da 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekliyor.

Kameralar bakımından da MediaPad X2 akıllı telefonları aratmıyor. Pardon, zaten o bir telefondu. Arkada 13 megapiksel, otomatik odak ve LED flaşlı kamera bulunuyor. Bu kamera 1080p Full HD video kayıt desteği de sunuyor. Öndeki kamera ise 5 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. Huawei’nin G7’den bildiğimiz kamera uygulaması MediaPad X2’de de mevcut ve işini en iyi şekilde yerine getiriyor.

MediaPad X2’de Android 5.0 Lollipop yüklü geliyor. Huawei’nin kendi kullanıcı arayüzü de bunun üstünde çalışıyor. Kullanıcı arayüzü 2014’ün sonlarına doğru çıkan telefonlardakinden çok farksız değil. Huawei daha cihazlarını Android 5.0 Lollipop’a terfi ettirmeden, kendi arayüzünde birtakım düzenlemeler yaparak Material Design havasını hissettirmeye başlamıştı.

Huawei MediaPad X2 sahip olduğu DTS sound ses teknoloji desteği sayesinde bir multimedya cihazı olmanın gereklerini yerine getiriyor. Büyük ekran sevgisi çok yükseklerde olan, büyük bir telefonu göze alanlar için, ayrıca halihazırda bir telefona sahip olan, ancak onun yanında film izlemek, kitap okumak, internette gezinmek için biraz daha büyük ekranlı bir cihaz arayanlar için Huawei MediaPad X2 uygun fiyatlı bir alternatif olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER