Teknoloji

Huawei MediaPad 7 Youth’u resmen duyurdu

Huawei yılın üçüncü üçüncü çeyreği içinde satışa sunacağı yeni Android tableti MediaPad 7 Youth’u görücüye çıkardı. Şirket genç kullanıcı kitlesini hedefleyen cihazın genel özelliklerini pazarlama çalışmaları çerçevesinde açıklarken, tabletin kesin piyasaya çıkış tarihiyle ilgili olarak bir bilgi vermedi.

huawei-mediapad-7-youth-200713

Adından da anlaşılacağı üzere 7 inç’lik bir ekrana sahip olan MediaPad 7 Youth’ta 10-nokta dokunma desteği bulunuyor. Huawei ekranın çözünürlüğü veya ekranda kullanılan panelle ilgili olarak ise sessiz kalmayı tercih etti. Ancak ekranın ”parlak” 1080p full HD videoları oynatmaya uygun olduğunun altı çizildi.

MediaPad 7 Youth’ta 28 nanometrelik, çift çekirdekli 1.6 GHz işlemci ve güçlü bir grafik işlemcisinin bulunduğu belirtilirken, bu işlemciler hakkında daha fazla detay verilmedi. HSPA+ 21 Mbps ve 802.11 Wi-Fi bağlantı seçeneklerini barındıran tablette 4100 mAh Li-Polimer bir pil bulunduğu ve bu pilin bekleme durumunda iki haftalık bir ömre sahip olduğu ifade edildi. MediaPad 7 Youth kutusundan Android 4.1 işletim sistemiyle çıkacak.

9 milimetre kalınlığındaki cihazın ağırlığı ise 350 gram. Alüminyum bir kasaya sahip olan cihazın satış fiyatına ilişkin olarak da henüz bir bilgi verilmezken; tabletin önümüzdeki iki ay içinde Asya Pasifik, Rusya, Çin, Avrupa ve Orta Doğu’da satışa sunulacağı açıklandı.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER