İncelemelerManşetler

Huawei MatePad Pro 12.6 İncelemesi

huawei matepad pro 12.6 inceleme

huawei matepad pro 12.6 satın alHuawei MatePad Pro 12.6
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei geçen yılın ortalarında Türkiye’de satışa çıkardığı MatePad 11 ile birlikte HarmonyOS işletim sisteminin nasıl bir deneyim sunduğunu ilk kez deneyimleme imkanı sunmuştu. Şirket birkaç ay sonra bu kez daha büyük ekranlı ve biraz daha üretkenlik odaklı özelliklere sahip olan MatePad Pro ile karşımıza çıkıyor. 12.6 inçlik büyük, parlak ve kaliteli OLED ekranı ile çalışırken veya eğlenirken en iyi deneyimi sunmayı amaçlayan bu tablet, aynı zamanda HarmonyOS 2 ile birlikte sunulan zengin bağlantı ve ortak çalışma deneyimlerini de destekliyor. Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme yazısı ve videosunda, bu üst sınıf Huawei tableti ile ilgili detaylar ve yorumlar yer alıyor.

Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme: Tasarım

Huawei MatePad Pro 12.6 modeli, üst sınıf ve adında “Pro” takısını taşıyan bir tablete yakışacak bir tasarıma sahip gövdeyle geliyor. Sadece 6.7 milimetrelik gövdesi, günümüzün amiral gemisi niteliğindeki tabletleriyle kalınlık açısından uyum gösteriyor. Buna yuvarlatılmış köşeleriyle uyum gösteren biçimde yuvarlatılmış köşelere sahip olan, buna ek olarak çok ince bir çerçeve barındıran ekranı ekleyebiliriz. Bu ince çerçeve, 12.6 inçlik ekranın nispeten daha küçük yüzey alanına sahip olmasını, sadece yatayda değil, dikeyde de daha rahat tutulmasına ve kullanılmasına katkıda bulunuyor. 609 gram ağırlığa sahip olan bu tabletin, boyutuna göre makul, aşırıya kaçmayan bir ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz. Elde tutup dikey veya yatayda web sitelerinde gezinirken, video izlerken yorgunluk hissi çok kısa sürede gelmeyecektir.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

MatePad Pro 12.6’nın arka yüzü sade bir tasarıma sahip. Yumuşak ve hafif sürtünmeli yüzeyi tableti elde tutumayı biraz daha kolaylaştırıyor. Ortaya, yatay eksende küçük bir Huawei logosu yerleştirilmiş. Sağ üst köşede ise kamera modülü var. Burada üç kamera ve flaş var. Kamera modülü hafif de olsa dışarı doğru çıkıntı yapıyor. Bu durum tableti bir masaya koyup sanal klavyede yazı yazarken onun hafif de oynamasına neden oluyor.

Kısa kenarlara yerleştirilmiş ikişerden, toplam dört hoparlör bulunuyor. Yatay tutuşta ekranın üst kısmına gelecek biçimde web kamerası yerleştirilmiş. Bunun hemen yanında küçük bir LED durum lambası var. Yatay tutuşta sağa gelecek kısa kenarda, iki hoparlörün ortasında USB-C portu bulunuyor. Diğer kenarda ise, üstteki hoparlörün hemen üstünde güç düğmesi var. Bu düğmenin üstüne ince ve kırmızı çizgi yerleştirilmiş. Böylelikle el yordamıyla fark edilmesi ve kullanılması kolaylaştırılmış. Üst kenarda fazla uzun olmayan bir ses tuşu var. Her iki tuşun da derinliği yeterli, rahatlıkla kullanılıyor. Üst kısmında, kameranın sağ tarafında kalan bölge ise M-Pencil’ın muhafazası ve şarjı için kullanılıyor. Kalem buraya manyetik kuvvet yardımıyla tutuluyor ve tabletle birlikte taşınabiliyor. Alt kenarda NM kart yuvası bulunuyor. Ayrıca tablet üst kenarına yerleştirilmiş toplam üç mikrofon, buna ek olarak arkada, kamera modülü üstünde bir mikrofon daha bulunuyor.

Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme: Donanım, Performans ve Pil

Huawei MatePad Pro!da 12.6 inç OLED ekran var. Yukarıda bu tabletin ince bir ekran çerçevesine sahip olduğunu ve ekranın gövdenin büyük bir bölümünü kapladığını söylemiştik. Sadece 5.6 mm kalınlığındaki çerçeve sayesinde bu tablet yüzde 90 gibi yüksek bir ekran-gövde oranına ulaşıyor. Böylelikle Huawei’nin FullView ekran nitelendirmesini hak ediyor. OLED ekran 2560 x 1600 piksel çözünürlükle birlikte 240 ppi gibi, bir tableti için makul bir piksel yoğunluğunu sunuyor. Yazılar, grafikler, fotoğraflar ve videolar tatmin edici keskinlikte ve netlikte gösteriliyor. Yüksek renk doğruluğuna sahip olan ekran, aynı zamanda 1000000:1 gibi yüksek bir kontrast oranına sahip. Bu durum HDR, yani yüksek dinamik aralığa sahip fotoğrafları ve videoları görüntülemek için ekranı fazlasıyla elverişli hâle getiriyor. Benzer bir durum onları düzenlemek için de geçerli. Yani ekran sayesinde MatePad Pro, sadece bir içerik tüketim aracı değil, verimli bir içerik üretim aracı hâline dönüşüyor.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

Huawei’nin belirttiğine göre MatePad Pro, 12.6 inç ekranı sayesinde TÜV Rheinland Full Care Display 2.0 sertifikasını alan ilk tablet oldu. Ekran görüntü kalitesi, ortam ışığı sensörü yönetimi, göz koruma teknolojisi, sağlık ve konfor rehberliği gibi testlerden bu tabletin ekranı başarıyla geçti. Düşük mavi ışık yayılımı özelliği, ekranın yaydığı mavi ışığı filtrelemek yerine zararlı mavi ışık oranını azaltmaya yöneliyor. Bu da ekranın doğru renk çıktısı verme yeteneğini etkilemiyor.

MatePad Pro 12.6’nın büyük ekranı video izlemek için bir hayli elverişli. Vanced uygulamasıyla eriştiğimiz, YouTube’daki HDR destekli videoları, 4K maksimum çözünürlükte akıcı ve etkileyici biçimde gösteriyor. Huawei Video ve benzeri destekleyen uygulamalarda, en yüksek çözünürlükte etkileyici ve net bir izleme deneyimi sunuluyor. Bu arada Akıllı Çözünürlük özelliği sayesinde ekranın çözünürlüğü, içeriğe bağlı olarak dinamik biçimde ayarlanıyor. Bu durum pil ömrüne olumlu etkide bulunuyor.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

Huawei, MatePad Pro’nun büyük ve kaliteli ekranının sunduğu multimedya deneyimini en yüksek seviyeye çıkaracak biçimde bir ses sistemiyle bu tableti donatmış. Söylediğimiz gibi, kısa kenarlara yerleştirilmiş ikişer hoparlör ızgarası var. Bunların ardından toplam 8 hoparlör gizli. Bunların 4’ü subwoofer, 4’ü ise tweeter. Bu yüksek profilli ses donanımı sayesinde, yüksek ses seviyesinde, basların güçlü olduğu ve iyi biçimde hissedildiği, geniş frekans aralıklı, net ve berrak bir ses çıkışı sunuluyor. Film izlerken bisikletin tekerleklerinin dönüş sesi gibi detayları bile Harman Kardon destekli hoparlör sistemi sayesinde rahatlıkla duyduğumuzu belirtelim. MatePad Pro 12.6, bu güçlü ses sistemi sayesinde müzik dinlerken veya video izlerken harici hoparlöre ihtiyaç bıraktırmayacaktır. Ses seviyesinin yüksekliği, tablete gelen bildirimlerin sesli uyarılarını da rahatlıkla duymanıza izin veriyor.

Tabletin üzerinden 3.5mm kulaklık jakı yok. Eğer USB-C kulaklığınız varsa, onu kullanabilirsiniz. Geçmişte bazı Huawei telefonlarının kutusundan USB-C kulaklıklar çıkıyordu. Bunlar kullanılabilir. En güzeli ise bir kablosuz kulaklıkla kullanmak olacaktır. Bu noktada Huawei’nin FreeBuds 4, FreeBuds Pro, FreeBuds Studio gibi kulaklıkların MatePad Pro ile iyi anlaşacağını ve kolaylıkla bağlantı kuracağını belirtelim. Huawei’nin Histen 7.0 ses sistemi, kulaklıkla kullanım sırasında sunduğu efektlerle deneyiminizi daha da yükseltiyor.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

MatePad Pro’da, Huawei tasarımı Kirin 9000E işlemci yer alıyor. Bu sekiz çekirdekli işlemci 1 adet, 3.13 GHz Cortex-A77, 3 adet 2.54 Ghz Cortex-A77 ve 4 adet 2.05 GHz Cortex-A55 çekirdek içeriyor. Mali-G78 MP22 GPU da bünyesinde bulunuyor. 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı da donanım paketinin diğer unsurları arasında bulunuyor. MatePad Pro 12.6, sahip olduğu bu yüksek profilli donanım ile akıcı bir kullanıcı arayüzü gezintisi sunuyor. Uygulamalar ve oyunlar hızlıca açılıyor, uygulamalar arasında geçiş akıcı biçimde yapılıyor. Web sayfalarının yüklenmesi ve işlenmesi, sayfalarda yukarı ve aşağı kaydırma da akıcı. 4K çözünürlükteki videoların gösterilmesinde de başarılı. Ekran kaleminin tepkiselliği ve hızı da iyi. Bunun yanında oyun konusunda da tatmin edici. Yüksek profilli oyunları kaliteli grafiklerle, akıcı biçimde oynama imkanı veriyor.

Huawei’nin son zamanlarda çıkardığı akıllı telefon ve tabletlerin en önemli özelliklerinden biri de Wi-Fi 6 desteğine sahip olması. Bu destek MatePad Pro 12.6’da da bulunuyor. Yeni yeni yayılan ve giderek de daha çok yerde göreceğimiz bu teknoloji sayesinde daha yüksek yerel ağ hızı ve daha geniş menzilden yararlanma imkanı var. Ofisimizde bulunan Huawei Wi-Fi AX3 gibi bir Wi-Fi 6 destekli router ile MatePad Pro 12.6’nın çok iyi biçimde anlaştığını ve verimli bir bağlantı sunduğunu belirtelim.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, Huawei MatePad Pro 12.6’da 10050 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu pil, Huawei’nin belirttiğine göre 13.5 saate kadar kesintisiz biçimde yerelde depolanmış videoları oynatmaya olanak sağlıyor. Normal yoğunluklu bir kullanımda, iki günde bir şarj etmenin yeterli olacağını söyleyebiliriz. Tam parlaklıkta bir YouTube video izleme deneyimi de yaklaşık yüzde 10’luk bir pil tüketimiyle sonuçlanıyor. MatePad Pro, uzun uçak yolculuklarında tam uzunlukta birkaç filmi rahatlıkla izlemek için yeterli gücü sunuyor.

Söz konusu şarj performansı olunca, burada da tabletin fazlasıyla tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Kutudan çıkan 40W SuperCharge güç adaptörünün desteğiyle, bu tableti normale göre daha hızlı şarj etmek mümkün. Tableti sadece 2 saat gibi kısa bir sürede tamamen şarj etmek mümkün. 1 saati biraz aşan bir sürede ise yüzde 70’lik bir doluluğa ulaştığımızı belirtelim. Bu arada, tabletlerde sık görmediğimiz bir özellik olan kablosuz şarj da bu tablette mevcut. Büyük boyutu belki pratik olmasının önüne geçebilir, ancak şarj kablosunun ve adaptörünün bulunmadığı yerlerde, Qi kablosuz şarj protokolünü destekleyen cihazlarla MatePad Pro’yu şarj edebilirsiniz. Bu arada, destekleyen aksesuarlarla 27W hızlı şarj desteği de mevcut. Tüm bunlara ek olarak, ters kablosuz şarj özelliği sayesinde başka cihazları da kablosuz şarj etmeye imkan tanıdığını belirtelim. Bu, MatePad Pro’yu gerektiği zamanlarda akıllı telefon, akıllı saat veya kablosuz kulaklık için bir şarj cihazı olarak kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Güvenlik tarafına geldiğimizde, Huawei’nin burada yüz tanıma sistemine güvendiğini görüyoruz. Ekranın üstündeki ön kamera ile iki boyutlu yüz tanıma gerçekleştiriliyor. Bu sistem hızlıca çalışıyor ve ekran kilidi açılıyor. Eğer yüz tanıma sistemini çok güvenilir bulmuyorsanız, parola veya şekil gibi klasik yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme: Kamera

Söz konusu kameralar olduğunda, tüketicilerin önem verdiği unsur ön kameranın sahip olduğu özellikler oluyor. Bu tablette ise sadece ön kamera değil, arka kamera sistemi de bir tablet için fazlasıyla tatmin edici görünüyor. Öncelikle önde, 8 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı bir kameranın bulunduğunu belirtelim. Bu kamera, sahip olduğu geniş açısı sayesinde görüntülü görüşmeler için elverişli bir ortam sağlıyor. Diyafram açıklığı da her türlü ışık koşulunda net görüntüler sunuyor. Bu kamera 1080p video yakalama desteğine sahip.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

Arkada ise üç tane kamera var. 13 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve üç boyutlu derinlik algılama kamerasını burada görüyoruz. Bunların yanında bir de flaş bulunuyor. Bu üçlü kamera sistemi sayesinde MatePad Pro’yu karşınıza çıkan ilginç anları yakalamak için kullanabilirsiniz. Bir tablette sıklıkla kullanılan ders notlarını veya diğer metinleri, belgeleri tarama, bunları dijitalleştirme gibi işlerde de MatePad Pro’nun kamera sistemi elverişli bir ortam sunuyor.

Bu arada derinlik kamerasının bir avantajı da, MatePad Pro 12.6’yı AR, yani artırılmış gerçeklik uygulamaları için elverişli hâle getirmesi oluyor. Portre çekimleri için de bu kameranın işe yarayacağını belirtmeden geçmeyelim.

Video tarafında da MatePad Pro 12.6, akıllı telefonları aratmıyor. Arka kamera ile 4K video kaydı yapabilirsiniz. Ön kamera ise 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor. Görüntülerin durağanlığı memnun edici, ses kayıt kalitesi de, dörtlü mikrofon sisteminin yardımıyla çok iyi seviyede bulunuyor. Ön kamera ile fotoğraf veya video çekerken ekranı bir kamera ışığı kullanma imkanı da mevcut. Kamera uygulaması da tabletin büyük ekranında rahat bir kullanım sunacak biçimde ayarlanmış. Kontroller ekranın sağında ve solunda, baş parmaklarla rahatlıkla erişilebilecek noktalara yerleştirilmiş.

Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme: Yazılım

Huawei MatePad Pro 12.6’da HarmonyOS 2 yüklü olarak geliyor. Huawei’nin bu yeni işletim sistemini daha önce MatePad 11 sayesinde ilk kez bir tablette görme imkanını elde etmiştik. HarmonyOS ile birlikte yepyeni bir arayüz geliyor, daha önceki Huawei tabletlerinde gördüğümüz EMUI’dan farklı bir deneyim mevcut. Öncelikle yepyeni bir ana sayfa tasarımı var. Bu, kullanıcıların masaüstüne yakın bir deneyim elde etmeleri amacıyla tasarlandı. Uygulama ikonları ve widget’lar aynı ekranlarda düzenli biçimde duruyor. Ekranın alt kısmındaki istasyonda 11 uygulama tutulabiliyor. Burada sol tarafta sekiz uygulama sabit biçimde tutulurken, en son kullanılan uygulamalar da istasyonun sağ tarafında gösteriliyor. Sık kullandığınız uygulamaları istasyonun soluna sabitleyerek bunlara her an rahatlıkla erişebilirsiniz.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

Ekranın sağ üst köşesinden aşağı sürüklediğinizde göreceğiniz Kontrol Paneli ise multimedya, Wi-Fi, Bluetooth, Hızlı Ayarlar ve Süper Cihaz gibi kontrollere kolayca erişmeyi ve bunları yönetmeyi sağlıyor. Kameranın altı veya solunda kalan bölümden aşağı doğru sürüklediğinizde ise Bildirim Merkezi’ni göreceksiniz. Burada da her bir bildirim yuvarlatılmış köşeli, hoş görünümlü kutucuklarla gösteriliyor.

Çoklu görev konusunda da büyük ekran iyi bir deneyim sağlıyor. Aynı anda birden fazla uygulamayı verimli biçimde kullanabilir, içerik veya metin taşıma işlemlerini sürükle-bırak aracılığıyla rahatlıkla yapabilirsiniz. Tek bir ekranda aynı anda dört uygulamayı açabilirsiniz. Kayan pencere uygulama baloncuğu ise 10’a kadar uygulamayı tutabiliyor.

Bu arada Huawei, tabletin ekranının tek bir uygulama tarafından bile daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak için Uygulama Çoğaltıcı olarak adlandırılan bir özelliği MatePad Pro 12.6’da kullanıyor. BluTV, Sahibinden ve bunun gibi bazı uygulamaları yatay tutuşta kullanırken, çeşitli bölümler ikinci bir bölünmüş pencerede açılıyor. Örneğin normalde BluTV bir tablette yatay görünümü desteklemiyor. Bu nedenle yatayda açtığınızda ekranın iki tarafında çubuklar görünüyor. Ancak uygulama çoğaltıcı sayesinde bu uygulamayı bile yatayda verimli biçimde kullanmak mümkün oluyor. Bunun dışında Sahibinden ve benzeri ilan ve alışveriş sitelerinde bu imkandan yararlanmak mümkün. Petal Search uygulamasında da aynı özellik var ve internette arama yapmayı daha kolay hâle getiriyor.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

Daha önce Huawei cihazları arasında gördüğümüz çok ekranlı iş birliği özellikleri MatePad Pro 12.6’da da mevcut. Huawei dizüstü bilgisayarınızla MatePad Pro 12.6’yı kabloyla veya kablosuz olarak bağlayabilir, tableti bilgisayarın yanında ikinci bir monitör gibi kullanabilirsiniz. Eğer M-Pencil kaleminiz varsa, tableti bir çizim tahtası gibi kullanmanız da imkan dahilinde. Öte yandan tabletle bilgisayar arasında kolay dosya transferi de imkan dahilinde bulunuyor. Bunun yanı sıra, eğer bir Huawei EMUI telefonunuz varsa, akıllı telefonunuzun ekranını tablete yansıtabilir, tablet ekranında telefonunuzda gezinti yapabilir, telefondaki fotoğrafları kolay biçimde tablete aktarabilirsiniz.

Bir başka kullanışlı özellik de Device+. Aynı Huawei ID kimliğine bağlı akıllı telefonunuz da varsa, onun Galeri’sinde bulunan fotoğraflara veya videolara MatePad Pro’nun Galeri uygulamasından ulaşabilirsiniz. Galeri uygulamasında Diğer Cihazlar adlı bir sekmede fotoğrafları veya videoları görmek mümkün oluyor.

Süper Cihaz özelliği de FreeBuds 4 ve benzeri Huawei cihazlarına sahip olan kullanıcıların ses veya görüntü aktarımını daha rahat şekilde yapmalarına izin veriyor. Kontrol Paneli’nde göreceğiniz Süper Cihaz bölümü üzerinden yakınınızdaki bağlı cihazları görebilir, bunlara kolaylıkla bağlanabilir ve ses ya da görüntü aktarımını yapabilirsiniz.

Mikroservisler de dikkat çekici bir HarmonyOS özelliği. Notlar, Hava Durumu, E-Posta gibi yerleşik uygulamalarda özel mikro servisler destekleniyor. Bunları başlangıç ekranına sabitleyebilir, uygulamanın tamamını açmadan önemli içerikleri mikro servis pencerelerinden görebilirsiniz.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

Söz konusu uygulamaları veya oyunları indirmek olduğunda, Huawei MatePad Pro 12.6, daha önceki EMUI cihazlarından alıştığımız deneyim sürdürülüyor. AppGallery başlıca uygulama ve oyun mağazası. Bu uygulama mağazası zengin seçenekleriyle dikkat çekiyor. Özellikle birçok yerli popüler uygulama ve oyun burada yer alıyor. Facebook, WhatsApp ve bunun gibi uygulamaları web sitelerinden indirebilirsiniz. Petal Search de popüler üçüncü taraf uygulamaları bulma ve bunları indirme noktasında üstüne düşeni iyi şekilde yapıyor. Huawei tarafından doğrulanmış, güvenilir kaynaklardan indirilen APK dosyaları aracılığıya üçüncü taraf uygulamaları sorunsuz biçimde kurabilir ve kullanabilirsiniz. Netflix, Prime Video, Word, Excel, PowerPoint gibi, aklınıza gelecek uygulamaların hepsini bu şekilde kurduk. Hatta Chrome, Google Earth, Gboard gibi uygulamaları da Petal Search ile kurduk ve sorunsuz biçimde kullanıyoruz.

Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme: Aksesuar

MatePad Pro 12.6’yı aksesuarlarla daha işlevsel ve verimli bir cihaz hâline getirebilirsiniz. Huawei, bu noktada iki farklı seçenek sunuyor. Bunlardan ilki ikinci nesil M-Pencil. Yenilenmiş tasarımıyla normal bir kalem gibi rahatlıkla kullanılabilen M-Pencil’ın ucu ise kristal tasarımlı, şeffaf görünümüyle gerçek bir kalem görünümünü iyi şekilde yansıtıyor. Aynı anda 4 cihaza kadar bağlantı sunan bu kalemi tabletin üst kenarındaki yuvasına tutturarak eşleştirebilir ve kullanılmadığı zaman buradan şarj edebilirsiniz. 10 dakika kullanım için 30 saniye şarj yeterli olurken, 60 dakikalık şarjı ise 10 saatlik kullanım sağlıyor. Gizli kontrol düğmesi sayesinde mevcut fırça ve silgi, mevcut veya önceki araç ya da mevcut fırça veya palet arasında geçişi mümkün kılıyor.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

MatePad Pro 12.6’nın büyük ekranında M-Pencil, klasik bir kağıt-kalem deneyimini aratmayacak biçimde yazı yazma veya çizim yapma deneyimini sunuyor. Yazı yazarken avucunuzu ekrana rahatlıkla temas ettirebilirsiniz, bu durum yanlış bir komuta neden olmayacaktır. FreeScript desteği var, ekranda yazdığınız yazılar otomatik olarak metne çevriliyor. İngilizce dil desteği ile sınırlı olsa da, özellikle uygulamaları arayıp açarken sıklıkla kullandığımızı belirtelim. Zen Brush 3, Concepts, ibis Paint X, Tayasui Sketch, Medibang Paint gibi uygulamaları M-Pencil ile verimli biçimde kullanabilir; çizim veya diğer çalışmalarınızı rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

huawei matepad pro 12.6 inceleme

Klavyeli kılıf ise MatePad Pro’yu bir dizüstü bilgisayar rahatlığında kullanmaya izin veriyor. Geniş tuş aralıkları ve yeterli tuş basma aralığı sayesinde iyi bir yazı yazma deneyimi sunuyor. Tableti yerleştirecek iki farklı destek noktası mevcut. İçerik izlerken veya yazı yazarken bu iki farklı noktayı kullanabilirsiniz. Yazı yazarken ekranda sanal klavyenin otomatik düzeltme çubuğunu kapatamama sıkıntısı çekebilirsiniz. Varsayılan Swift Keyboard’da bu durumu gözlemledik. Celia Keyboard’da da aynı durum söz konusu. Bu nedenle Petal Search’ten Gboard Google klavyesini indirdik ve sorunu bu şekilde çözdük. Word, Excel ve bunun gibi uygulamalarda dokümanlarla sıklıkla çalışanlar için bu klavyeli kılıf epey kullanışlı olacaktır. Ayrıca önü ve arkayı kapatan tasarımı da tableti çantada rahatlıkla taşımaya izin verecektir.

Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme: Sonuç

Huawei MatePad Pro, üst sınıf tablet görünümünü iyi biçimde yansıtıyor. İnce ekran çerçevesi, yüksek çözünürlüklü, parlak OLED ekranı, ince gövdesi de bunun birer göstergesi oluyor. Tabletin 12.6 inç büyük ekranı gerek çalışırken gerek oyun oynarken gerek bir şeyler izlerken yüksek profilli bir deneyim sağlıyor. Harman Kardon destekli ses sistemi de etkileyici seviyede. Kirin 9000E işlemci üst sınıf performansı sunarken yüksek pil kapasitesi de tabletin yoğun kullanımda bile bir günü rahatlıkla çıkarmasına izin veriyor. HarmonyOS 2 işletim sistemi, özellikle Huawei markalı dizüstü bilgisayar veya akıllı telefonlara sahip olanlar için zengin seçenekler ve bağlantı imkanları sunuyor. Onların verimliliklerini artıracağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun dışında diğer markalı cihazlara sahip olanlar için de MatePad Pro iyi bir deneyim sağlayacaktır. Üçüncü taraf uygulamaları yükleme ve kullanma konusunda sıkıntı yok. Kullanıcıların bir tablette kullanmayı isteyecekleri Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamalara rahat erişim var. Google uygulamalarının çoğu için bile aynı durum geçerli. M-Pencil ve Klavyeli Kılıf gibi aksesuarlara da yatırım yaparsanız, içerik üretimi konusunda verimliliği daha da yüksek seviyelere çıkaracağınızı belirtelim.

huawei matepad pro 12.6 satın alHuawei MatePad Pro 12.6
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER