Manşetler

Video: Huawei MatePad 10.4 Kutusundan Çıkıyor

Video: Huawei MatePad 10.4 Kutusundan Çıkıyor

Huawei MatePad serisinin Türkiye’de satışa çıkan en yeni üyesi MatePad 10.4 elimizde. Çok yakında detaylı bir inceleme yazısı Teknoblog’da olacak. Ancak bunun öncesinde Huawei AppGallery’li Android tableti kutusundan çıkarıyor, kurulumu yapıyor ve ilk turu atıyoruz. Huawei MatePad 10.4 kutu içeriği ve diğer detaylar da videoda yer alıyor.

Şık bir kutuda gelen Huawei MatePad 10.4’ün kutusunun üzerinde 10.4 inç ekrana ve Huawei AppGallery’nin bulunduğuna vurgu yapılıyor. Kapağı kaldırdığımızda öncelikle tableti görüyoruz. Tabletin altında ise iki tane kutu var. Bunlardan bir tanesinde 10W şarj adaptörü bulunuyor. Diğerinde hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi ve USB kablosu var. Ayrıca Huawei kutuya 3.5mm – USB-C adaptörü eklemiş. Tablette 3.5mm kulaklık jakı yok, ancak bu adaptör sayesinde her türlü kulaklığı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Huawei’nin akıllı telefonlarına artık yerleştirmediği bu adaptörü tablete eklemesine sevindik.

Video: Huawei MatePad 10.4 Kutusundan Çıkıyor

Kurulum adımları sırasında Huawei kimliğinizle kullanıcı girişi yapmanız gerekiyor. Eğer ilk kez bir Huawei cihazı kullanıyorsanız, ilk kurulum sırasında bir kimlik oluşturabilirsiniz. Ayrıca Huawei Mobil Servisleri ile ilgili bazı izin ve ayarları da ilk kurulum sırasında yapabilirsiniz. Tablette parmak izi okuyucusu yok, ancak ön kamera yardımıyla yüz tanıma imkanı sunuluyor. Kurulum esnasında yüz tanımayı da ekleyebilirsiniz. Son olarak ekran hareketlerinin kısa bir alıştırmasını yaparak kurulumu tamamlıyoruz.

huawei matepad 10.4 satın alHuawei MatePad
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A80Teknoblog koduyla 80TL indirim kazanın

SATIN AL

Huawei AppGallery ve çeşitli Huawei uygulamaları bizi ana ekranda karşılıyor. Bu arada tablette Android 10 tabanlı EMUI 10.1’in geldiğini belirtelim. AppGallery’yi ilk kez açtığınızda çeşitli uygulama tavsiyeleriyle karşılaşıyorsunuz. İlk etapta bunların yüklemesini yapabilirsiniz. Ya da bunları atlayarak AppGallery’ye girebilir, mağazadan dilediğiniz uygulama veya oyunu indirebilirsiniz. Huawei AppGallery’nin yerli popüler uygulamalar bakımından epey zengin olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.

Daha fazla uygulama için MoreApps uygulamasından destek alabilirsiniz. Bu uygulama bir Huawei uygulaması değil, ancak Çinli şirket akıllı telefon ve tabletlerinde bunu fazlasıyla öne çıkarıyor. Aynı zamanda bu uygulama üzerinden yapılan yönlendirmeleri takip ederek APKPure’u da kurmanızı tavsiye ederiz. Bu alternatif Android uygulama mağazası üzerinden Instagram, Facebook, Twitter, Netflix gibi popüler uygulamaları yükleyebilirsiniz. Videoda Netflix’in bu şekilde nasıl kurulabileceğini de anlatıyoruz. Aynı yöntemi istediğiniz diğer uygulamalar için de deneyebilirsiniz.

Netflix demişken, 10.4 inç, 1200 x 2000 piksel ekran yüksek parlaklık ve canlı renkler sunuyor. IPS LCD ekranın görüş açıları geniş ve bir şeyler izlemek zevkli. Kısa kenarlara yerleştirilmiş birer çift hoparlör sayesinde stereo ses çıkışı sunuyor. Bu açıdan da tablet başarılı görünüyor. Bunun dışında hafif ve ince gövdesi uzun süre elde tutup kullanmayı rahatsızlık olmaktan çıkarıyor. Tabletin 8 MP ön kamerasının yerleşimine ve arkadaki 8MP ön kamerasının ve Huawei logosunun yerleşimine baktığımızda yatay kullanıma öncelik verildiğini görüyoruz. Ancak düşey yönde kullanımda da rahatsızlık yaratmıyor.

Video: Huawei MatePad 10.4 Kutusundan Çıkıyor

2399 TL’lik fiyatının hakkını veren bir tablet gibi görünen Huawei MatePad 10.4 ile ilgili daha fazla ayrıntıyı çok yakında yayınlayacağımız incelemede aktaracağız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.

huawei matepad 10.4 satın alHuawei MatePad
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A80Teknoblog koduyla 80TL indirim kazanın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER