Teknoloji

Huawei MateBook X Pro Ön İnceleme – Video

huawei matebook x pro

Huawei MateBook X Pro ilk kez geçen yılın Mobil Dünya Kongresi’nde karşımıza çıkmıştı. Bu model Huawei’nin dizüstü bilgisayar pazarındaki stratejisinde bir dönüm noktası olmuştu. Huawei MWC 2019’da bu dizüstü bilgisayarın 8. nesil Intel Core işlemci seçenekleri ve Huawei Share OneHop adı verilen bir paylaşım özelliğiyle yenilendi. Biz de bu dizüstü bilgisayara yakından bakma fırsatı bulduk.

Huawei MateBook X Pro’nun 2019 model versiyonu tasarımı ve metal gövdesiyle geçen yılın çizgisini sürdürüyor. Dizüstü bilgisayarın ada tipi klavyesindeki tuşların büyüklükleri yeterli. Tuş derinliği az sayılmaz, tuşlar biraz sert geldi, ancak rahat bir şekilde yazı yazma imkanı sunuyor. Epey büyük tutulan izleme dörtgeninin hızı ve tepkiselliği de iyi derecede. Bu da rahatlıkla kontrol imkanı sunuyor. Aynı zamanda dokunmatik ekranla kontrol de mümkün.

13.9 inç ekran yüzde 91 ile yüksek bir ekran-gövde oranına sahip. 3000 x 2000 piksel çözünürlük sunan bu ekran, 3:2 ekranlı dizüstü bilgisayar modasına uyuyor. sRGB renk gamının tamamını kapsayan bu ekran yüksek parlaklık ve canlı renklerle hem çalışırken hem de eğlenirken en iyi görsel deneyimi almayı sağlıyor. Öte yandan dokunmatik ekran da hızlı çalışıyor.

Huawei MateBook X Pro’nun sekizinci nesil Intel Core i7 ve Core i5 seçenekleri mevcut. Aynı zamanda farklı RAM ve depolama alanı seçenekleriyle konfigüre etmek mümkün. Web kamerası geçen yıl olduğu gibi klavyeye yerleştirilmiş. Klavyede bulunan kamera tuşuna bastığınızda kamera ortaya çıkıyor. Kamera, konumu itibarıyla normale göre farklı bir görüş açısı sunuyor. Yani bir kişiyle görüntülü görüşme yaptığınızda sizi biraz daha aşağıdan görecektir.

Stereo hoparlör sistemi daha da güçlendirilmiş, böylelikle film izlerken kendinizi fazlasıyla kaptırmanız mümkün olacaktır. Port tarafına baktığımızda Huawei’nin kısa ve öz biçimde hareket ettiğini görüyoruz. Aynı zamanda elinde klasik USB-A tipi cihazları bulunanlar da adaptör derdinden kurtarılıyor. Sağ kenarda bir adet USB-A portu var. Solda ise iki adet USB-C Thunderbolt 3 portu mevcut. Böylelikle Huawei MateBook X Pro zamanın ruhuna uyuyor. 3.5mm kulaklık jakı da mevcut.

Huawei’nin lansmanda üstünde durduğu en önemli özelliklerden bir tanesi Huawei Share OneHop olmuştu. Bu özellik sayesinde MateBook X Pro ile Huawei markalı akıllı telefonlar arasında hızlı veri alışverişi sağlanıyor. NFC ile işleyen bu özellikten yararlanmak için Huawei akıllı telefonu MateBook X Pro’nun izleme dörtgeninin sağındaki alana temas ettirmek yeterli oluyor. Fotoğraf veya belge transferi hızlı biçimde gerçekleştiriliyor. Huawei, bu son özelliğiyle sağlam bir ekosisteme sahip olma yolunda önemli bir adım attığını gösteriyor.

Huawei MateBook X Pro, Windows tarafında MacBook Pro muadili ürün arayanların dikkate almaları gereken ilk seçeneklerden bir tanesi olacaktır. Bu dizüstü bilgisayarın yakın zamanda Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER