Manşetler

Huawei MateBook ile iPad Pro ve Surface Pro 4’e rakip olmaya geliyor

huawei matebook

Huawei, 2016 Mobil Dünya Kongresi kapsamında Barselona’da düzenlediği etkinlikte yeni tablet ve dizüstü bilgisayar melezi MateBook’u resmen tanıttı. iPad Pro ve Surface Pro 4’e rakip olması amacıyla hazırlandığı izlenimini veren Huawei MateBook, yerinden çıkarılabilen ve kapak olarak kullanılabilen klavyesi ve lazer işaretçisi ile projeksiyon clicker’ı işlevlerini de bünyesinde barındıran özel kalemiyle dikkat çekiyor.

MateBook’un 12 inç ekranı 2160 x 1400 piksel çözünürlük sunuyor. Sadece 6.4 mm. kalınlığındaki tamamen metal kasa, tartıda 640 gram çekiyor. MateBook’un yanında bulunan parmak izi tarayıcısı ise cihazın ekran kilidinin hızlı ve güvenli biçimde açılmasını mümkün kılıyor.

Kasada yüzde 84 oranında bir alan kaplayan ekran, yüzde 85 oranında renk gamı sunuyor. MateBook’ta altıncı nesil Intel Core M işlemcileri tercih edilmiş. Potansiyel alıcılar M3, M5 ve M7 arasında seçim yapabilecek. 4430 mAh kapasiteli pil ise cihaza yaklaşık 10 saatlik bir pil ömrü sunuyor.

Huawei MateBook, kutusundan Windows 10 işletim sistemiyle birlikte çıkacak. Dolayısıyla kullanıcılar Microsoft’un en yeni yazılımıyla sunulan özelliklerden faydalanabilecek.

MateBook için Huawei iki farklı renk seçeneği öneriyor. Bu seçeneklerden birinde siyah paneli gri kasa tamamlıyor. Diğerinde ise beyaz panel ve altın rengi kasa buluşuyor. Klavye kapakları içinse dört farklı renk sunuluyor. Bu kapaklar sayesinde MateBook kullanıcıları iki farklı görüntüleme seçeneği arasında tercihte bulunabiliyor.

Huawei MateBook’un Intel Core M3 işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip modeli Avrupa’da 799 avro karşılığında satılacak. Intel Core M7 işlemci, 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı barındıran versiyonun fiyat etiketinde ise 1799 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER