Teknoloji

Huawei Mate 9 sızıntısı çift arka kamerayı işaret ediyor

huawei mate 9

huawei mate 9Huawei Mate 9 ve onun kamera dizisinin neye benzeyeceği hakkında daha fazla fikir edinmemizi sağlayan yeni bir sızıntı meydana geldi.

Çin’in sosyal arama motoru Baidu üzerinden yayılan sızıntılarda Mate 8’e benzeyen bir görünüme sahip olan, buna ek olarak Huawei P9’dakinden biraz daha farklı olsa da, iki lens barındıran bir kamera sistemi dikkat çekiyor. Mate 9’un arka kameralarının da P9’daki gibi Leica markası taşıyıp taşımayacağı şu an için bilinmiyor. Buna ek olarak kameraların çözünürlük değerlerine dair bilinmezlik de devam ediyor. Kameraların dışında, sızıntılar Mate 9’un arkasında parmak izi okuyucusunun bulunduğunu ve metal bir gövdeye sahip olduğunu da gösteriyor.

huawei mate 9Son zamanlarda etrafta Huawei Mate 9’a dair çeşitli dedikodular dolaşıyordu. Bunlar arasında Çin’in Twitter’ı olarak nitelendirilen Weibo’da paylaşılan bazı fotoğraflar da bulunuyordu. Bu fotoğraflarda yakında beklenen amiral gemisi telefonun gövdesini yakından görmek mümkün olmuş, aynı zamanda çeşitli teknik özellikler de sızmıştı. Eğer sızan teknik özellikler doğruysa, Huawei Mate 9’da 5.9 inç, Full HD çözünürlüklü bir ekran bulunacak.

Ayrıca Mate 9’da Kirin 960 işlemci bulunabilir. Bu, nisan ayında, P9 serisinin çıkışından beri dillendirilen bir ihtimal. Bunun yanında 4 GB ve 6 GB RAM seçeneklerinin bulunacağı, özellikle ikincisinin Çin’e özel olacağı söyleniyor. Arkada 16 megapiksel kameranın bulunacağı söyleniyordu, ancak son sızıntı arkada bir yerine iki kameranın olacağını gösteriyor. Bu kameraların çözünürlüğü hakkındaysa son sızıntıda herhangi bir bilgi verilmiyor.

huawei mate 9Huawei, 1 Eylül tarihinde Berlin’de, IFA kapsamında bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu etkinlikte Mate 9’un da resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER