Teknoloji

Huawei Mate 9 aralık ayında raflardaki yerini alabilir

huawei mate 9Huawei Mate 9 ile ilgili dedikodular bir süredir artışa geçmişti. Telefonun neye benzeyeceği, nasıl özellikler barındıracağı ve ne zaman satışa sunulacağı gibi sorular sıklıkla sorulur hâle gelmişti. Bu sorular, yavaş yavaş yanıt bulmaya başlamış gibi gözüküyor. Cihazın çıkışı için aralık ayı işaret ediliyor.

Söz konusu iddianın kaynağı ise Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo. Mate 7’nin ekim, Mate 8’in ise kasım ayında satışa sunulduğu hatırlatılırken, mantık çerçevesinde Mate 9’un da aralıkta satışa sunulabileceği belirtiliyor. Daha temkinli yaklaşanlar ise telefonun dördüncü çeyrek içinde satışa sunulabileceğini dile getiriyor.

Mate 9 ile ilgili olarak daha önceden internete sızan teknik bilgiler de bir kez daha gündeme taşınıdı. Böylelikle söz konusu sızıntıların gerçek olması ihtimali biraz daha arttı. Akıllı telefonda 2.8 Ghz Kirin 960 işlemciye 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Telefonun arkasında çift lensli kamera bulunması ve kamera çözünürlüğünün 20 megapiksel olması da fazlasıyla muhtemel gözüküyor. Ancak bazı dedikodularda da kamera çözünürlüğünün 12 megapiksel olacağı söyleniyor.

Çift arka kameralı kurulumda siyah-beyaz görüntü sensörü ve tam renkli görüntü sensörü birleşecek. İki sensörün yakalayacağı görüntülerin bir araya getirilmesiyle ortaya daha net görüntülerin çıkması amaçlanıyor. Huawei amiral gemisi telefonu P9’da Leica’nın görüntü teknolojisinden faydalansa da, bu işbirliğinin Mate 9’a taşınıp taşınmayacağı henüz kesin değil.

Huawei Mate 9 kutusundan Android 7.0 Nougat ile çıkacak

Akıllı telefonun 5.9 inç ekrana sahip olması bekleniyor. Cihazın kutusundan Android 7.0 Nougat ile çıkmasına da neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER