Teknoloji

Huawei Mate 50 serisinin detayları netleşiyor

huawei mate 50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 50 serisinin 6 Eylül’de tanıtılacağı bir süre önce açıklanmıştı. Tanıtım için geri sayım sürerken Mate 50 serisinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bunların en yenileri şarj hızlarına, bir kamera özelliğine ve işlemciye odaklanıyor.

Sertifika listelerinde Mate 50, Mate 50 Pro ve Mate 50 RS Porsche Design modellerini görmek mümkün oluyor. Bu listelerden birinde telefonların 66W, 10W ve 40W şarj hızlarını desteklediği görülüyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station ise serinin Mate 50E adını taşıyan dördüncü üyesinden bahsediyor. Bu modelin kalbinde Snapdragon 778G işlemcinin bulunması bekleniyor. Mate 50 ve Mate 50 Pro modellerinde ise Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin tercih edildiği söyleniyor. Ancak serinin tüm üyelerinin 4G cihazlar olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Mate 50 Pro ve Mate 50 RS modellerinin çentikli ekranlara sahip olduğu belirtiliyor.

Huawei Mate 50 Pro’nun ana kamerasının diyafram genişliğinin değişebileceği konuşuluyor. Benzer bir yaklaşımı Samsung da Galaxy S9 ve S10 serilerinde tercih etmişti.

Huawei Mate 50 serisiyle birlikte XMage adını verdiği görüntü işleme motorunun detaylarını paylaşacak. Aynı etkinlikte 12.4 inç ekranlı MatePad Pro tabletin de tanıtılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER