Manşetler

Huawei Mate 50 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

huawei mate 50

Huawei Mate 50 serisinin eylül ayında tanıtılacağı iddiası bir süredir etrafta dolaşıyordu. Konuyla ilgili olarak beklenen açıklama nihayet geldi. Çinli üretici, Mate 50 serisinin 6 Eylül’de tanıtılacağını açıkladı.

Huawei tarafından Weibo’da yapılan paylaşımda, dağların ardında batan güneş ve güneşin önüne geçen dokulu ve büyük bir metal halka görülüyor. Bunun kamera tasarımı hakkında bir ipucu olduğu söylenebilir. Son sızıntılar da benzer bir tasarımı işaret etmişti.

Mate serisinin daha önceki üyelerinde özellikle de Mate 40 Pro’da kamera modülünün etrafında büyük bir halka yer alıyordu. Dolayısıyla şirketin yine aynı tasarım dilini tercih etmesi mantıklı görünüyor.

Android’e erişiminin kesilmesi nedeniyle akıllı telefon pazarında sıkıntılı günler geçiren Huawei, buna rağmen güçlü donanımlara sahip cihazlar çıkarmaya devam ediyor. Mate 50 serisinin de özellikle kamera alanında etkileyici bir deneyim yaşatması bekleniyor.

Serinin tüm üyelerinde 50 megapiksel ana kameranın bulunacağı daha önceki sızıntılar sayesinde görülmüştü. Telefoto zum ve ultra geniş açılı kamera da Huawei’nin yeni telefonunda kullanıcıları bekleyecek. 120 Hz yenileme hızına sahip ekranlar da beklenen özellikler arasında yer alıyor.

Huawei Mate 50 Pro’nun 4500 mAh, Mate 50’nin ise 4400 mAh kapasiteli pillerle geleceği söyleniyor. 66W kablolu şarj ve kablosuz şarj desteği de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Mate 50 RS ve 50E modellerinin de seride kullanıcıların karşısına çıkacağı söyleniyor.

Huawei Mate 50 serisi hakkında resmi olarak şimdilik çok şey bilinmiyor. Ancak Huawei’nin tanıtım öncesinde yeni bilgiler paylaşması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER