Manşetler

Huawei Mate 50 Serisi tanıtıldı: Şık tasarım, yeni kamera özellikleri, uydu iletişimi

huawei mate 50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 50 Serisi’nin tanıtımını beklendiği gibi 6 Eylül’de, ayni bugün Çin’de gerçekleştirdi. Bu tanıtımla birlikte bir süredir tanıtımı beklenen yeni amiral gemisi seriyle ilgili dedikoduların sonunda, birçok yeni özellikle tanışmış oluyoruz. Huawei Mate 50 Serisi içinde Huawei Mate 50, Mate 50 Pro, Mate 50 RS Porsche Design ve Mate 50E bulunuyor. Öncelikle Çin’de satışa sunulacak bu yeni akıllı telefon ailesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Huawei Mate 50 Serisi ekran özellikleri

Huawei Mate 50’de 6.7 inç, 2700 x 1224 piksel çözünürlüklü OLED panel var. Bu ekran 90 Hz yenileme hızı, 300 Hz dokunma örnekleme hızı ve 1440Hz PWM karartma özelliğine sahip. Ayrıca ekran hem HDR hem de HDR Vivid içerik desteklerini barındırıyor.

huawei mate 50 pro ekran özellikleri

Mate 50 Pro ve 50 RS’te ise 6.74 inç, 2616 x 1212 piksel çözünürlüklü OLED paneller var. Her iki telefonun ekranı da 120 Hz yenileme hızı, 300 Hz dokunma örnekleme hızı ve 1440Hz PWM karartma özelliklerini barındırıyor. HDR ve HDR Vivid gibi üst düzey özelliklerinin yanında 3D spektrum görüntüleme desteği de var.

Huawei Mate 50’nin düz ekranının üst kısmında ortalanmış bir ekran deliği varken Mate 50 Pro ve RS ise çentikli ekran tasarımıyla geliyor. Bu açıdan Mate 20 Pro, 30 Pro ve Mate 40 Pro’daki tasarıma benziyor, ancak ekranların etrafında daha ince çerçeveler bulunuyor. Çinli üretici, Mate 50 Pro’nun ekranının sağ ve sol kenarlarında kavise yer veriyor.

Öte yandan ekran, belirli sayıda düşme ve laboratuvar testlerinden geçti, böylelikle Huawei Mate 50 Serisi genelinde sağlamlık ve güçlülük hissinin iyi biçimde verildiği garanti altına alınıyor.

Huawei Mate 50 Serisi kamera özellikleri

Huawei Mate 50 Serisi birtakım yeni teknolojileri barındıran kapsamlı kamera özellikleriyle birlikte geliyor.

huawei mate 50 pro kamera özellikleri

Öncelikle Huawei Mate 50’nin arkasında üçlü kamera sistemi var. Burada 50 megapiksel, RYYB renk sistemli ana kamera, 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 12 megapiksel Periskop Zum lens var. Bu lens sayesinde 100 kat dijital zum yapılabiliyor. Lazer odak sistemi ise daha iyi portre çekimlerin yapılmasına katkıda bulunuyor.

Huawei Mate 50 Pro ve RS, aynı kamera dizilimlerine, ancak farklı megapiksel sayılarına sahiptir. Bu iki model de 50MP ana kamerayı barındırıyor, ancak bu ana kamera altı kanatlı değişken diyafram teknolojisine sahip olduğu için sıradan bir kamera sistemi değil. Bu sistem, kamera açıklığını en büyük f/1.4 ile en küçük f/1.4 arasında değiştirmenize izin vererek sensörün ışığını muhafaza etmenize olanak tanır. Değişken diyafram teknolojisi, resimlerdeki parlaklığı artırmak ve daha parlak görüntüler yakalamak için kullanılıyor. Ayrıca ana kamera, görüntülerinizin ve videonuzun sabitlenmesini sağlamak için optik görüntü sabitlemeye de sahiptir.

huawei mate 50 pro değişken diyafram

Bir diğer kamera ise RYYB renk matrisi ve OIS görüntü sabitlemeye sahip olan 64MP periskop yakınlaştırmalı kameradır. Huawei, Mate 50 Pro ve RS’in 200X süper yakınlaştırma sunacağının da altını çiziyor.

huawei mate 50 yakınlaştırma

Ayrıca, makro fotoğrafçılığı da destekleyen 13MP ultra geniş açılı bir kamera da var. Bunlara ek olarak odak sensörü, yakınlık ışığı sensörü ve resimlerinizde aydınlatmayı, renk üretimini iyileştirmek ve arka plan bulanıklığını geliştirmek için 10 kanallı multispektral sensör dahil olmak üzere bir dizi farklı sensör de bu kamera sisteminde yer alıyor.

Pro sürümüyle karşılaştırıldığında Mate 50 RS, 48MP süper makro telefoto periskop kameraya sahip.

huawei mate 50 xmage

Huawei Mate 50 Serisi, XMAGE kamera görüntüleme sistemi ile birlikte geliyor. Huawei’ye göre bu yeni görüntüleme teknolojisi, mobil fotoğrafçılık üzerine yıllarca süren araştırmalardan sonra tasarlandı ve geliştirildi. Bu teknoloji Işık, Cihaz, Elektrik ve Bilgi İşlem olmak üzere dört ana teknik temel üzerine inşa edilmiştir. Bunlar, XMAGE’i Huawei Mate 50 Serisine yönlendiren temel direklerdir. Yeni görüntüleme sistemi, çok sayıda renk, keskin ayrıntılar ve güzel bir canlılıkla yüksek kaliteli görüntüler çekmenize yardımcı olur.

Huawei Mate 50 Serisi tasarım özellikleri

Huawei Mate 50 Serisi üyeleri tasarımlarıyla da dikkat eçkiyor. Mate 50 ve 50 Pro’nun arkasında büyük bir dairesel kamera modülü var. Huawei, Mate 40 Serisi içindeki halkalı sistemi değiştiriyor ve kamera sistemini daha da genişletiyor.

huawei mate 50 rs kamera

Kamera sisteminin kenarı, etkileyici görünen elmas kesimli bir doku ile tasarlanmıştır. Öte yandan, arka panel tuttuğunuzda kaymaya izin vermeyecek pürüzsüz bir dokuya sahiptir.

Bu arada Huawei Mate 50 RS Porsche Design, kendine has bir arka tasarımla geliyor. Standart ve Pro modeliyle karşılaştırıldığında Mate 50 RS, arka tarafa oldukça düzgün uyum sağlayan sekizgen bir kamera çıkıntısına sahip.

huawei mate 50 rs porsche design

Huawei Mate 50 ve Mate 50 Pro; Mavi, Turuncu, Gümüş, Siyah ve Mor olmak üzere beş harika renkte gelir. Bunların hem düz deri hem de camdan yapılmış çeşitleri vardır. Mate 50 RS ise Mavi ve Mor renk seçenekleriyle sunuluyor.

Huawei Mate 50 Serisi pil ve diğer donanım özellikleri

Mate 50 Pro ve RS versiyonunda 4700 mAh kapasiteli piller bulunurken, standart versiyonda 4460 mAh kapasiteli pil yer alıyor. Huawei Mate 50 ve Mate 50 Pro, 66W kablolu şarjı, 50W kablosuz şarjı ve 7.5W ters kablosuz şarjı destekliyor.

huawei mate 50 serisi pil özellikleri

Sadece bu kadarla sınırlı kalmayan bu telefonlar, telefonun ömrünü yüzde 1 pil seviyesinden uzatabilecek ve 3 saat bekleme için kullanabilecek yeni bir acil durum pil moduyla geliyor.

Öte yandan bu telefonlar çeşitli yeni teknolojiler tarafından destekleniyor. Ancak en fazla dikkat çekenler arasında, şebeke kapsama alanı olmadan da iletişim kurmanızı sağlayan Uydu iletişimi bulunuyor.

Mate 50, 50 Pro ve 50 RS Porsche Design modellerinde Snapdragon 8+ Gen 1 4G işlemci yer alıyor. İşlemcide 5G desteği olmasa da, performans açısından amiral gemisi telefonların seviyesine rahatlıkla çıkacaktır.

huawei mate 50 serisi harmonyos 3

50 Pro ve 50 RS, HarmonyOS 3 ile yüklü gelen ilk telefonlar olarak bazı akıllı özelliklerden de yararlanma imkanı sunacak.

huawei mate 50 serisi

Huawei Mate 50 Serisi ilk olarak Çin’de satışa çıkacak. LOG‘un belirttiğine göre telefonların Çin fiyatları Mate 50 için yaklaşık 720 dolar, Mate 50 Pro için yaklaşık 979 dolar, Mate 50 RS için 1872 dolar, Mate 50 E içinse yaklaşık 575 dolardan başlıyor. Mate 50 Serisi içinde bazı üyelerin yakında Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER