Teknoloji

Huawei Mate 50 için yeni kamera paylaşımı

huawei mate 50

Huawei Mate 50 serisi 6 Eylül’de gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken Çinli üreticiden de yeni paylaşımlar geliyor. Bunların en sonuncusu Mate 50 serisinin kameralarıyla ilgili.

Mate 50 serisinin tüm üyeleri, diyafram genişliği değişen kameralarla gelecek. Bu özelliğin sadece telefonların ana kameralarında bulunması muhtemel görünüyor. Günümüzde akıllı telefon kameralarında, birkaç istisna haricinde, genellikle sabit bir diyafram tercih ediliyor. Huawei tüm detayları vermese de, Mate 50 serisinde ana kameraların diyafram genişliklerinin f/1.4 ila f/4 arasında değişmesi bekleniyor.

Diyafram genişliğinin değişebilmesi, kullanıcılara alan derinliği konusunda daha fazla kontrol imkanı veriyor. Buna ek olarak, görüntüyü bozmadan deklanşör hızını aşağıya çekmek de mümkün hâle geliyor. Yüksek deklanşör hızları özellikle videolarda kaliteyi olumsuz anlamda etkileyebiliyor.

Duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, serinin amiral gemisi olan Huawei Mate 50 Pro’da 50 megapiksel ana kameraya 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 40 megapiksel siyah-beyaz sensör ve 64 megapiksel 3.5x zum yapabilen periskop kamera eşlik edecek.

Huawei Mate 50 serisinin yeni üyelerinde görüntü işlemesinde şirketin yeni XMAGe teknolojisinin kullanılması bekleniyor. Bunun için telefonlarda HiSilicon nöral işlemci biriminin yer alacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER