Teknoloji

Huawei Mate 50 için yeni iddia

huawei mate 50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Söylentilere göre, Huawei Mate 50 serisi önümüzdeki ay resmiyet kazanacak. Yeni bir iddiaya göre, standart Mate 50 modeli Qualcomm Snapdragon 888 işlemciyle gelecek. Bu da söz konusu telefonun LTE desteğiyle sınırlı kalacağını gösteriyor. Huawei’nin henüz duyurulmamış Kirin 9000S işlemcisini ise Mate 50 Pro modelinde kullanması bekleniyor.

TechyPreacher rumuzlu kullanıcı tarafından Weibo’da yapılan paylaşıma göre, Mate 50 BOE tarafından üretilmiş Full HD+ çözünürlüklü bir OLED ekranla gelecek. Bu ekranın büyüklüğü 6.38 inç geçmeyecek. Yenileme hızı ise 120 Hz olacak.

Mate 50’de ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. Modülde toplamda üç kameranın olacağı ve diğer iki kameranın da 50 megapiksel çözünürlüğe sahip olabileceği belirtiliyor. 8 GB RAM, 128 veya 256 GB depolama alanı, HarmonyOS 3 işletim sistemi de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Huawei Mate 50 serisiyle birlikte bir duyuru daha yapabilir

Huawei’nin Mate 50 serisiyle birlikte X Mage adını taşıyan fotoğraf biriminin de duyurusunu yapabileceği söyleniyor. Bu birimin fotoğraf konusunda Leica’dan doğan bilgi ve birikim boşluğunu doldurması bekleniyor.

Huawei Mate 50 serisinin ne zaman resmiyet kazanacağı belirsizliğini koruyor. Çinli üreticiden henüz bir açıklama gelmezken, sızıntıların artması resmi duyurunun çok uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER