Teknoloji

Huawei Mate 40 serisinde Mate 20 X’in hoparlörleri kullanılabilir

huawei mate 30 pro 40

Huawei uzun süredir Mate serisi amiral gemisi telefonlarını sonbahar aylarında tanıtıyor. Dolayısıyla yaz mevsimiyle birlikte beklenen yeni Mate serisi telefonlara dair dedikodular da artıyor. Huawei Mate 40 serisiyle ilgili dedikoduların en yenisi, telefonların hoparlör sistemiyle ilgili.

Huawei’nin 2018’in kasım ayında piyasaya sürdüğü Mate 20 X’in hoparlör performansı oldukça beğenilmişti. İddialara göre, Çinli üretici Mate 40 serisinde de aynı stereo hoparlörlere yer verilecek. Bu hoparlör ızgaralarından biri telefonun üst, diğeri ise alt kenarında bulunuyor.

Mate 40’ın hoparlöründe Dolby Atmos desteğinin de bulunması muhtemel görünse de, henüz bu konuda verilen net bir işaret yok. Huawei’nin sadece aynı hoparlör yerleşimini kullanması ve daha gelişmiş sürücülere yer vermesi muhtemel görünüyor.

Huawei Mate 40 serisi önümüzdeki dönemde teknoloji dünyasının gündemini bir hayli meşgul edecek gibi görünüyor. Telefonun beklendiği gibi sonbaharda tanıtılması konusunda bazı şüpheler olsa da, bu durum dedikodu ve sızıntı çarkının dönmesine engel olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER