DosyaManşetler

Huawei Mate 30 tanıtım etkinliği: Ne zaman, saat kaçta, canlı yayın bilgileri, beklentiler

huawei mate 30 pro tanıtım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei 19 Eylül tarihinde düzenleyeceği basın toplantısı ve lansman etkinliğiyle birlikte Mate 30 serisinin tanıtımını gerçekleştiriyor.

Etkinlik sadece tanıtılacak telefonlar nedeniyle dikkat çekici olmayacak. Aynı zamanda bu telefonlar, Huawei’ye ABD tarafından uygulanan ticaret yasağının ardından tanıtılan ilk akıllı telefonlar olacak. Yasak nedeniyle bu telefonların kutudan Google uygulamaları olmadan çıkacağı tahmin ediliyor.

Huawei’nin ticari faaliyetleri önceleri şirketin telefonlarını etkilememişti. Bu nedenle şirketin karşılaştığı bu büyük problemin üstesinden nasıl geleceğini görmek ilginç olacak. Google’dan boşalacak kullanıcı deneyiminin nasıl doldurulacağını da bu yeni telefonlar sayesinde göreceğiz.

Görünüşe göre, yeni Mate 30, Mate 30 Pro ve Mate 30 Lite, Google sertifikalı Android versiyonu yerine Android’in açık kaynak versiyonu ile çalışacak. En son haberler, telefonun Avrupa’da bile satışa çıkmayabileceğini işaret ediyor.

Huawei’nin Android’in üstüne yerleştirdiği EMUI 10 sayesinde kullanıcı arayüzü eskisinden farksız görünebilir. Huawei’nin yöneticilerinden gelen son açıklamalar da Mate 30 telefonlarının şirketin yeni HarmonyOS işletim sistemiyle çalışmayacağını gösteriyor. Yine de, bu ihtimalin tamamen ortadan kalkmadığını da söylemeliyiz. Çünkü Huawei, daha önceleri gelecekte Android’i kullanamazsa, HarmonyOS’e çabucak geçebileceğini söylemişti.

Huawei Mate 30 tanıtımı ne zaman?

Huawei Mate 30 tanıtım toplantısı 19 Eylül 2019 Perşembe günü Almanya’nın Münih şehrinde düzenleniyor. Etkinlik Türkiye saatiyle 15.00’te başlayacak.

Huawei Mate 30 etkinliği canlı yayın var mı?

Huawei, etkinliklerini genellikle Facebook sayfasından ve aynı zamanda YouTube’dan da yayınlar. Bu sayfada yer verdiğimiz video penceresi üzerinden zamanı geldiğinde Huawei Mate 30 tanıtım etkinliğini izlemeye başlayabilirsiniz.

Etkinlik ve canlı yayın ile ilgili detaylar için etkinlik web sayfası da size yardımcı olacaktır.

Huawei Mate 30 etkinliğinde neler göreceğiz?

Etkinlik sayfasında dikkat çeken ilk ayrıntı bir çember oluyor. Bu da telefonun arkasında yer alacak dairesel kamera modülüne bir işaret niteliğini taşıyor.

Aynı zamanda “rethink possibilities”, yani “olasılıkları yeniden düşün” şeklinde, son aylardaki gelişmeleri değerlendirdiğimizde Huawei için de oldukça anlamlı bir slogan kullanılıyor. Burada da değişecek kullanıcı deneyimi işaret ediliyor.

Huawei’nin etkinlikte dört farklı telefon tanıtması bekleniyor. Amiral gemisi telefon Huawei Mate 30 Pro olacak. Bu telefonun 90 Hz gibi daha yüksek yenileme hızlı bir ekran barındırması bekleniyor. Ayrıca daha düşük çözünürlüklü ekran, daha düşük kapasiteli RAM, daha mütevazı kamera ve daha düşük kapasiteli bir pile sahip Huawei Mate 30 modelini de bekliyoruz.

Son yıllarda gördüğümüz gibi, deri arka kaplamalı yeni bir Porsche Design versiyonu görebiliriz. Son olarak Mate 30 Lite modeli de olacak.

Beklenen telefonların bazı fotoğrafları da sızdı. Örneğin, Mate 30 Pro’nun arkasında dört kameranın yerleştiği bir dairesel kamera modülü olacak. Aynı zamanda telefonun ekranının da kavisli “şelale” ekran olacağı belirtiliyor.

huawei mate 30 pro

Huawei Mate 30 Lite modeli de dört arka kameraya sahip olacak. Ancak daha standart bir görünümü olacak. Geçen yılın amiral gemisi Huawei Mate 20 Pro modelinde gördüğümüz tarzda kare şekilli kamera modülünü görmeyi bekliyoruz. Aynı zamanda ekran içi parmak izi okuyucu yerine arkada klasik bir parmak izi sensörü olacak.

Mate 30, Mate 30 Pro ve Mate 30 Porsche Design modellerinin IFA 2019’da duyurusu yapılan Kirin 990 platformunu barındıracağını biliyoruz. Bu işlemcinin 5G destekli versiyonu da bulunuyor. Muhtemelen Mate 30 Pro 5G modelini de göreceğiz. Böylelikle Mate 20 X 5G ve Mate X’e yeni bir 5G uyumlu telefon modeli katılmış olacak.

Aynı zamanda etkinlikte Huawei FreeBuds 3 kulaklıkların fiyat ve çıkış tarihi gibi detaylarının açıklanmasını bekliyoruz. Huawei Watch GT’nin ikinci nesil versiyonu GT2 de bu etkinlikte bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER