Teknoloji

Huawei Mate 30 serisiyle ilgili Avrupalıları üzecek iddia

huawei mate 30 pro

Huawei Mate 30 serisi, 19 Eylül’de resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliği için geri sayımda sona yaklaşılsa da, Huawei’nin yeni telefonlarıyla ilgili sızıntı ve iddialara hâlâ yenileri ekleniyor. En yeni sızıntı, Mate 30 ve Mate 30 Pro ile ilgili pek çok detayı gözler önüne seriyor. İddialardan biri ise, Avrupa’da yaşayan ve Huawei’nin yeni telefonlarını satın almayı düşünenleri üzecek türden.

Mate 30 ve Mate 30 Pro’da entegre 5G modem bulunan Kirin 990 yonga setin kullanılması daha önce kesinleşmişti. Buna ek olarak, kameranın yuvarlak tasarımını gösteren çok sayıda fotoğraf da daha önce internete sızmıştı. Ortaya çıkan yeni fotoğraflar ise “Kozmik Mor” ve “Yakut Yeşili” renk seçeneklerini gözler önüne seriyor.

Başka bir sızıntı ise Mate 30’un bazı teknik özelliklerini doğruluyor. Telefon için hazırlanan bir pazarlama standında cihazın arkasında iki adet 40 megapiksel kameranın, bir adet 8 megapiksellik telefoto kameranın ve bir de 3D derinlik sensörünün bulunacağı belirtiliyor. 7680 fps süper ağır çekim özelliğinden de bahsedilse de, mevcut teknoloji çerçevesinde bu bilgide bir hata var gibi görünüyor. 4500 mAh pil, 40W hızlı kablolu şarj ve 27W kablosuz şarj da telefonların özellikleri arasında yer alıyor.

Huawei Mate 30 serisi Avrupa’nın önemli pazarlarında satılmayacak mı?

WinFuture sitesi ise Mate 30 serisiyle ilgili dikkat çekici bir iddiayı gündeme taşıdı. Buna göre; Mate 30 ve Mate 30 Pro, Huawei tarafından “Merkez Avrupa” olarak tanımlanan bölgede satılmayacak. Söz konusu bölgede Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkeler bulunuyor. Telefonlarda Google Play servislerinin bulunmayacak olması nedeniyle böyle bir kararın alındığı belirtiliyor. Çin pazarı için Google Play servislerinin eksikliği normal bir durum olsa da, Çin dışına çıkıldığında bu durumun kullanıcı tercihlerini daha yoğun biçimde etkileyebileceği söylenebilir.

Huawei Watch GT 2

Huawei, Mate 30 serisiyle birlikte Watch GT 2 isimli yeni akıllı saatini de tanıtacak. Saat için kullanıcılara 46 ve 42 mm. olmak üzere iki boyut seçeneği sunulacak. Huawei’nin yerleşik bir USB eklentisi bulunan yeni bir egzersiz takip cihazını da etkinlikte gözler önüne çıkarması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER