Teknoloji

Huawei Mate 30 serisinin Avrupa çıkış tarihi hakkında yeni iddia

huawei mate 30 pro

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro, geçtiğimiz ay Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen etkinlikte tanıtılmıştı. Söz konusu iki cihaz, Avrupa’da resmiyet kazanmalarına rağmen, henüz yaşlı kıtada piyasaya sürülmüş değil. Ancak Çin’den gelen son haberler, bu durumun yakında değişebileceğini gösteriyor.

İddialara göre, Mate 30 ve Mate 30 Pro, kasım ayının ortası itibarıyla Avrupa’da satışa sunulacak. Hatta telefonların çıkış tarihinin 15 Kasım olabileceği belirtiliyor. Mate 30 serisinin ilk olarak hangi Avrupa ülkelerde raflardaki yerini alacağı ise şu an için net olarak bilinmiyor.

Ancak bu durum, çeşitli tahminlerin yapılmasına engel teşkil etmiyor. Huawei’nin yeni amiral gemisi ikilisini öncelikli olarak Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İsviçre ve İtalya’da piyasaya süreceği söyleniyor. Diğer Avrupa ülkelerinde ise Mate 30 serisinin daha sonra satışa sunulacağı belirtiliyor.

Mate 30 ve Mate 30 Pro’nun bu gelişmiş pazarlarda nasıl bir performans sergileyeceği ise şimdiden merak ediliyor. Akıllı telefonlar kutularından Android 10 üstüne kurulu EMUI 10 yüklü olarak çıksa da; Google servislerinin eksikliği, son kullanıcıların kafasında bazı soru işaretleri yaratacak gibi görünüyor.

Huawei Mate 30 serisinin Avrupa satış fiyatları ne kadar?

Bu durum, Amerikan hükümetinin Huawei’yi yaptırım listesine eklemesinin ardından Google’ın Huawei’nin Android lisansını askıya almak zorunda kalması sonucu ortaya çıkmıştı.

Huawei Mate 30, Avrupa’da 799 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Mate 30 Pro’nun fiyat etiketinde ise 1099 avro yazacak. Mate 30 Pro’nun 5G desteğine sahip versiyonunu isteyenlerin ise 1199 avro ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER