Manşetler

Huawei Mate 30 Pro ile çekilen fotoğraflar ve kamera performansı incelemede

huawei mate 30 pro

Google uygulamaları ve servislerinden yoksun biçimde çıkmış olması Huawei Mate 30 Pro için büyük bir dezavantaj olsa da, diğer açılardan bu akıllı telefon oldukça güçlü görünüyor. Kamera da bunların arasında yer alıyor.

Özellikle akıllı telefon kameralarının performansı konusunda yaptığı testlerle bildiğimiz DxOMark bu sefer de Huawei Mate 30 Pro’yu inceledi. Yeni Android telefon, dört lensli arka kamera sistemiyle sitenin akıllı telefon kameraları sıralamasının tepesine yerleşiyor.

Mate 30 Pro’nun ana kameraları 121 puan ile DxOMark kamera sıralamasının birinciliğini elde ediyor. Ayrıca 131 Fotoğraf puanı ile bu alanda rekor kırıyor. Mate 30 Pro’nun her görüntü kategorisinde mükemmel sonuçlar sunduğu, ancak doku ve gürültü bakımından sergilediği performansın etkileyici olduğu dile getiriliyor.

Ön kamera performansına baktığımızda, DxOMark Selfie puanının 93 olduğunu görüyoruz. Bu puan ile sıralamada en tepeye yerleşemiyor olsa da, ilk beş içinde yer almayı başarıyor. Özellikle Kirin 990’ın görüntü işleme yeteneklerinde sunduğu iyileşmeye vurgu yapılıyor. Bu sayede Fotoğraf puanının, hemen hemen aynı ön kamera özelliklerine sahip olan P30 Pro ile karşılaştırıldığında 90’dan 97 seviyesine çıktığı da belirtiliyor.

Huawei Mate 30 Pro özellikleri

Mate 30 Pro’da 6.53 inç OLED ekran, 4500 mAh kapasiteli pil ve Huawei’nin yepyeni Kirin 990 yonga seti bulunuyor.

Arka kamera toplam dört lensten oluşuyor. Bunların arasında bokeh modu için gelişmiş derinlik algılama yeteneği sunan Uçuş Süresi kamerası da bulunuyor. Ana kamera bu yılın başlarında gördüğümüz P30 Pro modeliyle aynı nitelikleri sunuyor. 40 megapiksel Quad Bayer sensör ve f/1.7 diyafram lens barındırıyor.

Mate 30 Pro’da P30 Pro’nun 5 kat optik yakınlaştırma sunan periskop yapılı lensi yok. Bunun yerine P30 modelinde var olan 3 kat optik zum özellikli lens tercih ediliyor. Ultra geniş açılı kamera ise daha önce başka cihazda görmediğimiz özelliklere sahip. 18mm ile şimdiye kadar gördüğümüz en geniş görüş açısına sahip. Bununla birlikte 1/1.54″ sensör, f/1.8 diyafram ve 3:2 görüntü oranı gibi nitelikleri de bünyesinde barındırıyor.

Yazılım tarafına baktığımızda, Huawei Kirin yonga setin daha da artırılmış işlemci gücünü kullanıyor. AI-RAW adlı yeni bir algoritma kullanılıyor. Bu algoritma yapay zekânın yardımıyla Quad-Bayer sensör deseninden RGB görüntü çıkışına dönüşümü optimize ediyor. Ayrıca RAW seviyesinde gürültü azaltıyor. Yakınlaştırma yapıldığında sistem, RAW seviyesinde süper çözünürlük modeli oluşturarak daha iyi dokular ve detaylar elde ediyor.

Huawei Mate 30 ile çekilen fotoğraflar ve P30 Pro ile yapılan karşılaştırmalar için DxOMark incelemesine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER