Teknoloji

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro kablosuz şarj özelliğiyle gelecek

huawei mate 20

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro, 16 Ekim’de Londra’da gözler önüne çıkacak. Bu tanıtım için geri sayım devam ederken, telefonlara ait yeni bir özellik daha internete sızmış gibi görünüyor.

Mate 20 ve Mate 20 Pro ile ilgili sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonlara ait ekran panellerinin de yer aldığı bu sızıntılara son olarak Mate 20 Pro’ya ait bir maket eklenmişti. Huawei tarafından ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yapılan bir başvuru, şirketin hazırladığı kablosuz şarj ünitesini gösteriyor. Bu da Mate 20 ve Mate 20 Pro’da kablosuz şarj özelliğinin bulunma ihtimalini oldukça artırıyor.

ABD’de satılacak teknolojik ürünler için FCC sertifikası almak bir zorunluluk. Bu sertifika sayesinde ürünlerin ülkenin güvenlik standartlarıyla uyumlu olduğu anlaşılıyor. Cihazların ve aksesuarların FCC belgelerinde boy göstermiş olması, çıkış tarihlerinin yaklaştığına dair bir işaret olarak değerlendiriliyor.

FCC’ye yapılan başvuruya göre, Huawei’nin kablosuz şarj ünitesi CP60 adını taşıyacak. CP60, 5V-12V 2A hızlı şarj desteği sunacak. Ünitenin ihtiyaç duyduğu enerji de USB-C girişi üzerinden sağlanacak.

Bunun dışında mevcut işaretler CP60’ın piyasadaki diğer Qi şarj ünitelerine benzer bir yapıda olacağını gösteriyor.

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro ile birlikte duyurulması beklenen CP60 hakkındaki detaylar için de 16 Ekim’e kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER