Teknoloji

Huawei Mate 20 serisinin üç üyesi Çin’den sertifika aldı

huawei mate 20 pro

Huawei Mate 20 serisinin üyeleri 16 Ekim’de Londra’da gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliği için geri sayım devam ederken, etkinlikte tanıtılacak telefonlara dair detaylar da sızıntılar sayesinde yavaş yavaş netleşiyor.

Çinli üreticinin etkinlikte Mate 20 ve Mate 20 Pro‘yu tanıtacağına uzun süredir kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA‘nın belgeleri, Huawei’nin üç telefonu tanıtmaya hazırlandığını gösteriyor. Ana akım pazar için geliştirilen Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro, beş farklı versiyon numarasıyla belgelerde görülüyor. Mate 20 için HMA-AL00 ve HMA-TL00, daha pahalı Mate 20 Pro ise LYA-AL00, LYA-AL00P ve LYA-TL00 numaralı versiyonla TENAA’nın belgelerinde boy gösteriyor.

TENAA belgelerinde izine rastlanan üçüncü modelin ise Mate 20 Pro’nun da üstünde konumlanacak Huawei Mate 20 Porsche Design olduğu düşünülüyor. Mate 20 Design belgelerde EVR-AL00 ve EVR-TL00 versiyon numaralarıyla görülüyor. Mate 20 Design’ın ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda ise ortada somut bir işaret bulunmuyor.

TENAA sertifikalarının alınması, Huawei Mate 20 serisinin çıkışının iyiden iyiye yaklaştığını gösteriyor. Serinin tüm üyelerinin kalbinde Huawei’nin Kirin 980 yonga setinin bulunacağı daha önce doğrulanmıştı. Diğer özellikleri görmek için 16 Ekim tarihini beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER