Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro’ya yeni renk seçenekleri ekleniyor

huawei mate 30

Huawei Mate 20 Pro, Çin’de beş farklı renk seçeneğiyle satılıyor. Söz konusu renk seçenekleri Safir Mavisi, Parlak Siyah, Kiraz Pembesi, Zümrüt Yeşili ve Aurora adını taşıyor. DroidShout sitesinde yer alan habere göre, Huawei yakında bu renklerin arasına iki yeni seçenek daha ekleyecek. Söz konusu seçeneklerin “Kokulu Kırmızı” ve “Kuyruklu Yıldız Mavisi” isimlerini taşıdığı belirtiliyor.

Kokulu Kırmızı olarak anılan renk seçeneğine ait ilk fotoğraf, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da paylaşıldı. Fotoğrafa bakıldığında bu renk seçeneğinin ışığın açısına göre değişen türden olmadığı şeklinde bir izlenim oluşuyor. Weibo’daki görselde telefonun etrafında yer alan süslemeler ise yeni renk seçeneğinin Çin Yeni Yılı döneminde raflara çıkacağını gösteriyor. 5 Şubat’ta başlayacak Çin Yeni Yılı kutlamaları 15 gün boyunca devam edecek.

Kuyruklu Yıldız Mavisi renkli Mate 20 Pro’ya ait bir fotoğraf ise şu an için ortaya çıkmış değil. Bu renk seçeneğinin ismine şimdilik sadece kaynak kodlarında rastlanmış durumda.

Ekim ayında tanıtılan Mate 20 Pro’da 3120 x 1440 piksel çözünürlüklü 6.39 inç büyüklüğünde ekran bulunuyor. Huawei’nin kendisinin geliştirdiği Kirin 980 yonga setini taşıyan telefonda 6 veya 8 GB RAM ve 128 veya 256 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 4200 mAh kapasiteli pil ise 40W Supercharge teknolojisi sayesinde hızla şarj edilebiliyor.

Huawei’den verilen bilgiye göre, Mate 20 serisi telefonların aralık ayındaki sevkiyat sayısı 5 milyonu geçti. Huawei Mate 20 Pro için Çin’de sunulacak iki yeni renk seçeneğiyle bu sayının artması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER