Manşetler

Huawei Mate 20 Pro: Süper makro fotoğraflar onun işi

huawei mate 20 pro süper makro

Huawei Mate 20 Pro’nun arkasında matris düzeninde yerleştirilmiş üç adet kamera bulunuyor. Bu yepyeni kamera sistemi içinde 40 megapiksel, f/1.8, 27mm geniş açılı ana kamera; 8 megapiksel, f/2.4, 80mm telefoto kamera yer alıyor. Bunların yanı sıra bir de, ilk kez Mate 20 Pro ile birlikte ultra geniş açılı lensin sisteme eklendiğini görüyoruz. 20 megapiksel, f/2.2, 16mm ultra geniş açılı kamera sayesinde Huawei Mate 20 Pro sahipleri etkileyici detayları süjeye iyice yaklaşarak yakalama fırsatını elde ediyor.

Normalde akıllı telefon kameralarıyla yakın çekimleri yapmak çok kolay değildir. En etkileyici sonuçlar süjeye yakınlaşıldığında elde edilir. Ancak 5-6 santimetreden daha fazla yakınlaşmaya başladığınız anda, çekmek istediğiniz süjenin bulanıklaştığını, etrafında bulunan daha uzak noktalara netleme yapıldığını görürsünüz.

Halbuki Huawei Mate 20 Pro’nun arkasındaki ultra geniş açılı lens, çekeceğiniz nesneye veya süjeye 2.5 santimetreye kadar fiziksel olarak yaklaşma fırsatı veriyor. Böylelikle çok yakından, detaylı çekimler yapmanız mümkün oluyor.

Normalde akıllı telefonlarıyla makro çekimler yapmak isteyen fotoğrafçılar, telefonlarına makro lens aparatları gibi aksesuarlar takarlar. Halbuki Mate 20 Pro ile, bunlara ihtiyaç duymadan, çok yakından makro çekimler gerçekleştirebilirsiniz.

Huawei, bu özelliği Süper Makro olarak adlandırılıyor. Süper Makro modu, Huawei Mate 20 Pro’nun yapay zekâ tabanlı sahne algılama teknolojisiyle entegre biçimde çalışıyor. Böylelikle Mate 20 Pro, sizin bir makro çekimi yapacağınızı anlıyor. Çekeceğiniz süjeye iyice yaklaştığınızı anladığı anda da Süper Makro modunu otomatik olarak etkinleştiriyor.

Süper Makro modu etkinleştirildiğinde Mate 20 Pro, arkadaki ultra geniş açılı kameraya geçiş yapıyor. Bu kamera geniş açısı sayesinde nesneye daha fazla yakınlaşma ve detayları kaybetmeme imkanı sunuyor. Huawei Mate 20 Pro, Süper Makro modunda sadece yakın çekim fotoğraflar çekmekle kalmıyor, çekilen fotoğraflarda detayları da en iyi biçimde yakalıyor.

Huawei Mate 20 Pro’nun Süper Makro modundan yararlanmanız için, Kamera uygulaması içinde yer alan Uzman AI modunun açık olması gerekiyor. Kamera uygulamasında Ayarlar içine girdiğinizde, Uzman AI ayarını göreceksiniz. Bunu açık hâle getirdikten sonra; bir çiçeğe, bitkiye, bibloya veya benzeri bir nesneye iyice yakınlaştığınız anda Süper Makro modunun otomatik olarak etkinleştirildiğini göreceksiniz. Bundan sonra geriye sadece çekim tuşuna basmak kalıyor. Huawei Mate 20 Pro, sizin için en etkileyici sahneyi oluşturacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER