Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro sızıntısı 6.9 inç kavisli ekranı gösteriyor

huawei mate 20 pro

Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20 henüz resmen duyurulmasa da, sızıntılar sayesinde telefonlara ilişkin pek çok detay şimdiden biliniyor. Bu sızıntıların sonuncusu Mate 20 Pro’nun ekranı konusunda önemli bilgileri gün yüzüne çıkarıyor.

Çin’in popüler sosyal ağı Weibo‘da paylaşılan fotoğraflarda Mate 20 Pro olduğu iddia edilen bir cihaz, sızdırmaz olduğu söylenen bir kılıf içinde görülüyor. Kılıfın varlığı, telefonun tasarımını ve bazı özelliklerini gizliyor.

Ancak bazı işaretleri gizlemek mümkün olmuyor. Sızan fotoğraflara göre, Huawei Mate 20 Pro Samsung Galaxy S9+’a benzeyen bir kavisli ekran taşıyor. S9 şık bir telefon olduğu için bu durumun kullanıcılar adına bir problem teşkil etmesi beklenmiyor.

Ekran büyüklüğünün 6.9 inç olduğu belirtilse de, pek çok açıdan ekranın o kadar büyük görünmediğini söylemek gerekiyor. Ekran ile birlikte dikkat çeken bir diğer unsur ise ekranın üzerindeki çentik oluyor. Huawei’nin P20 serisinde olduğu gibi Mate 20 serisinde de çentikli ekranı tercih edeceği daha önce gündeme gelmişti. Daha önceki sızıntılarda orijinal Mate 20’de su damlası şeklinde bir çentiğin bulunacağı iddia edilmişti. Mate 20 Pro sızıntısında ise daha önce gördüklerimize benzer, çubuk şeklinde büyük bir çentik görülüyor.

Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20 hakkındaki gerçek detayları görmek için 16 Ekim tarihinde Londra’da gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğine kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER