Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro maketi inceltilmiş kenarları öne çıkarıyor

huawei mate 20 pro

Huawei Mate 20 Pro ile resmen tanışmak için 1 aydan daha uzun bir süre beklemek gerekiyor. Ancak bu bekleyiş sırasında akıllı telefonla ilgili sızıntılara sürekli olarak yenileri eklenecek gibi görünüyor. Bu sızıntıların sonuncusunda telefonun nihai tasarımını yansıttığı söylenen bir maket görülüyor.

Daha önceki sızıntılarda Huawei Mate 20 Pro’nun kavisli bir OLED paneline sahip olacağı ve bunun da telefonu görsel bakımdan Samsung’un amiral gemilerine yakın bir noktaya getireceği belirtilmişti. Ancak sızan maket fotoğrafı, Huawei’nin çerçevesiz ekran yaklaşımını bir adım daha öteye taşıdığını ve üst kısımdaki çentiğin iki tarafında da çentiği fazlasıyla incelttiği görülüyor. Buna ek olarak, ekranın yanlarındaki çerçevelerin de adeta bir jilet inceliğine gelmiş olması dikkat çekiyor. Mate 20 Pro taslağındaki üst ve alt ekran kenarları, Samsung Galaxy Note 9’a göre daha ince görünüyor.

Huawei’nin, P20 Pro’da olduğu gibi, Mate 20 Pro’da da ekranın üzerinde bir çentiğe yer vermesine de artık kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu çentiğin Mate 20’nin standart versiyonundaki çentiğe kıyasla daha büyük olması bekleniyor. Mate 20 Pro’nun çentiğinde 24 megapiksel ön kamera ve cihaz güvenliğini önemli biçimde artırması beklenen Face ID benzeri bir sistemin bulunması bekleniyor. Huawei’nin telefona ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısı yerleştireceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Huawei Mate 20 Pro maketinin görüldüğü sızıntıda telefonun arka panelini gösteren bir fotoğraf bulunmuyor. Ancak daha önceki sızıntılarda yuvarlatılmış köşelere sahip kare şeklinde bir kamera modülü görülmüştü. Arka panelin ortasına yerleştirilen bu modülün üç lens ve çift tonlu LED flaştan oluşmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Huawei Mate 20 Pro, 16 Ekim’de Londra’da tanıtılacak. Bu tanıtımda akıllı telefona orijinal Mate 20 de eşlik edecek. Mate 20 serisi telefonların kasım ayının başı itibarıyla raflardaki yerini alması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER