Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro sağlamlık testinde nasıl performans sergiliyor? – Video

huawei mate 20 pro sağlamlık testi

Bir ara akıllı telefonlar tasarım ve yapı bakımından birbirine benzer yapıda gibi görünüyordu. Bu da JerryRigEverything YouTube kanalının gerçekleştirdiği sağlamlık testlerini sıkıcı hâle getirmişti. Tabii ki bu, iyi bir durumdu. Daha sonra yeni tasarım eğilimleri ortaya çıktı ve işlerin seyri yeniden değişti. Bu durum bazı telefonların Zack Nelson tarafından gerçekleştirilen testlerde sınıfta kalmasına neden oldu. Huawei, Mate 20 Pro ile birlikte malzeme yapısını ve tasarımını değiştirdi. Bu durum telefonun sağlamlığının ne durumda olduğunu daha fazla merak etmemize de neden oldu. Soruların cevabı gerçekleştirilen sağlamlık testinde saklı.

Huawei Mate 20 Pro’nun dikkate değer değişikliklerinden bir tanesi arkası. Öncelikle arkada yer alan üç kamera bir hat yerine matris biçiminde yerleştirilmiş. Bu durum arka tarafın daha dolu görünmesini sağlıyor. Bununla birlikte Huawei, monokrom sensörün yerine renkli ve geniş açılı bir sensör yerleştirdi. Üreticiye göre, akıllı telefon sensörleri nesnelerin sınırlarını iyi şekilde algılayabilecek kadar gelişti.

Aynı zamanda Huawei, Mate 20 Pro’nun kabarık çizgi dokulu arka yüzeye sahip versiyonunu da sunuyor. “Hiper Optik Desen” olarak adlandırılan bu yüzeyin daha iyi tutuş sağladığı, aynı zamanda kir ve çizilmelere karşı daha fazla dayanıklılık sağladığı öne sürülüyor. Nelson, ikinci iddiayı testinde doğruluyor. Pürüzlü yüzey telefonun kablosuz şarj sırasında bulunduğu yüzeyden yavaş yavaş kayıp düşmesini de önleyecektir.

Her ne kadar ilk kavisli kenarlara sahip telefonu olmasa da, Mate 20 Pro Huawei’nin en fazla kavise sahip kenarları barındıran telefonu. Bu açıdan Samsung’un patentli sonsuz ekranına da yaklaşıyor. Ne var ki, Huawei’nin henüz Samsung kadar deneyimi yok gibi görünüyor ki, Mate 20 Pro’nun camı bükülme testi sırasında kolaylıkla çatlıyor.

Sonuç olarak telefonun arka tarafı daha sağlam, daha güvenilir ve kire karşı daha dayanıklı görünüyor. Önü ise arkası kadar sağlam değil gibi görünüyor. Bu arada bükülme testinde Mate 20 Pro’nun ön camı çatlasa da, telefon çalışmaya devam ediyor. Hatta parmak izi okuyucusu bile ekrandaki çatlağa rağmen işlevini görmeye devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER