Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro 4200 mAh kapasiteli bir pil taşıyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei mate 20 proHuawei, 2018’in ikinci çeyreğini akıllı telefon pazarında ikinci sırada tamamladı. Bu başarısını kalıcı hâle getirmek isteyen şirket, uzun vadede dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı da hedefliyor. Bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için sonbaharda tanıtılması beklenen Mate 20 serisinin performansı büyük önem taşıyor. Özellikle serinin amiral gemisi Huawei Mate 20 Pro üzerinde daha büyük bir yük olacak gibi görünüyor.

Mate 20 Pro’nun karşısında Android pazarında Samsung Galaxy Note 9 ve Google Pixel 3 XL gibi önemli rakipler olacak. Bunlara ek olarak, yeni nesil iPhone X da Mate 20 Pro’nun karşısında duracak. Ancak gelen haberlere göre, Huawei Mate 20 Pro bu güçlü rakiplerinin karşısına iddialı özelliklerle çıkacak.

Akıllı telefonun kalbinde Huawei’nin yeni yonga seti Kirin 980’in bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin yonga setinin yetenekleriyle ilgili detayları ay sonunda IFA 2018’de gerçekleştireceği etkinlikte paylaşması bekleniyor. Bu yonga setine 6 GB RAM’in eşlik edeceği belirtilirken, 128 GB dahili depolama alanı sunulacağı söyleniyor. Bellek kapasitesine bağlı olarak farklı depolama seçeneklerinin sunulacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Huawei Mate 20 Pro ile Mate 20 arasındaki en önemli farklardan birisi de pil kapasitesi olacak gibi görünüyor. Mate 20 Pro’da 4200 mAh kapasiteli bir pilin bulunacağı söyleniyor. Pocket-lint sitesi tarafından paylaşılan bir fotoğraf da Huawei’nin yeni amiral gemisine 4000 mAh’den daha fazla kapasiteye sahip bir pil yerleştireceğini doğruluyor.

Huawei Mate 20 Pro, potansiyel rakipleriyle olan yarışa en son katılacak ürün olacağa benziyor. Mate 20 serisinin üyelerinin tanıtımı için ekim ayı işaret ediliyor. Huawei geçtiğimiz yıl da Mate 10 serisini ekim ayında tanıtmıştı.

İLGİLİ HABERLER