Teknoloji

Huawei Mate 20 markasının ticari haklarını aldı

huawei mate 20
Huawei Mate 10

Huawei cephesinde P20 serisinin satışa sunulmasının ardından gözler yılın ikinci amiral gemisi telefonuna çevrilmişti. Bu telefonun Mate 20 adını taşıyacağına dair iddialar bir süredir konuşulsa da, Huawei cephesinden bu konuda işaret veya resmi bir açıklama gelmemişti. Huawei Mate 20 markasının ticari hakları için Avrupa Birliği’ne yapılan başvuru sayesinde beklenen işaret de görülmüş oldu.

Ancak Huawei’nin yaptığı tek marka başvurusu Mate 20 için değil. Şirket Mate 30’dan başlayarak Mate 90’a kadar uzanan 7 isim daha ticari marka başvurusu gerçekleştirdi. Bu da Mate serisinde uzun süre boyunca kullanılacak isimler konusunda oldukça somut ipuçları veriyor. Mevcut çıkış takvimi çerçevesinde Mate 90’ın 2025’ten önce piyasaya çıkması mümkün görünmüyor. Ancak şirket şimdiden tedbir amacıyla böyle bir yolu seçmişe benziyor. Huawei daha önce de P30 ve P40 markalarının ticari hakları için başvuruda bulunmuştu.

Mate 20’nin ekim ayında tanıtılması oldukça muhtemel görünüyor. Bir cihaz serisinde genellikle üç modele yer veren şirketin aynı yaklaşımı Mate 20’de de sergilemesi bekleniyor. Huawei’nin nasıl bir tasarım dilini benimseyeceği bilinmese de, büyük ekranlı Mate 20 Pro’da 6.9 inç ekranın bulunması öngörülüyor. Akıllı telefonun tıpkı Huawei P20 Pro gibi üç arka kamera taşıyacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Huawei Mate 20’nin standart versiyonunda ise çift arka kameranın bulunması ve telefonun ekranının 6.1 inç büyüklüğünde olması bekleniyor. Telefonun diğer teknik özelliklerinin ise Mate 20 Pro’dan farklı olmayacağı düşünülüyor. Mate 20’nin kalbinde Kirin 980 işlemcinin bulunması ve bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor. Bu iki telefonun yanında Mate 20 Lite’ın da raflardaki yerini alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER