Teknoloji

Huawei Mate 20 Lite TENAA belgelerinde kendisini gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei mate 20 liteHuawei Mate 20 serisi telefonların ekim ayının ortası itibarıyla gözler önüne çıkması bekleniyor. Serinin tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi standart modelin yanına eklenen Pro ve Lite versiyonlardan oluşması öngörülüyor. Hâli hazırda seriye ilişkin pek fazla somut detay bulunmasa da, Huawei Mate 20 Lite’a ait TENAA belgeleri bu durumu biraz olsun değiştiriyor.

Belgelerde yer alan fotoğraflar, Mate 20 Lite tasarımı konusunda bir fikir edinmeyi sağlıyor. Ancak fotoğraflardan cihazın ekranının görüntü oranı konusunda kesin bir çıkarımda bulunmak pek mümkün olmuyor. Buna rağmen, sensörlerin konumları ve çentiğin varlığı Huawei’nin 19:9 görüntü oranını tercih ettiğini düşündürüyor. Mate 20 Lite’ın da P20 Lite gibi çift lensli bir arka kamera kurulumuna sahip olacağı görülüyor.

Huawei geçtiğimiz yıl Mate serisinde alüminyum bir kasayı tercih etmişti. Mate 20 serisinde ise şirketin ana materyal tercihini camdan yana kullanacağı anlaşılıyor. Dikey yerleştirilen kamera kurulumunun altında siyahın farklı bir tonunun kullanılmış olması dikkat çekerken, yuvarlak parmak izi tarayıcısı da arka panelin göze çarpan unsurları arasında bulunuyor.

Fotoğrafta görülen tasarım detayları dışında Huawei Mate 20 Lite hakkında bilinenler ise sınırlı seviyede. Akıllı telefonun kalbinde Kirin 710 yonga setinin bulunması ve bu yonga setine 4 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 64 ve 128 GB olmak üzere iki seçeneğin sunulabileceği söyleniyor. Telefonun kutusundan Android 9.0 ile çıkmasına ve bu işletim sistemini yeni EMUI arayüzünün tamamlamasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Huawei Mate 20 Lite’ın ekim ayında tanıtılması durumunda kasım ayının ilk iki haftası içinde satışa sunulması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER