Manşetler

Huawei Mate 20 Lite: Kamera performansı üst düzeyde

huawei mate 20 lite ön inceleme

Huawei Mate 20 Lite kamera tarafında barındırdığı güçlü özelliklerle sahiplerinin en unutulmaz anları kaliteli ve detaylı biçimde kayıt altına almasını mümkün kılıyor. Akıllı telefonun arkasında 20 megapiksel çözünürlüklü ana kamera ve buna eşlik eden 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik kamerası yer alıyor.

Mate 20 Lite’ın 20 megapiksel çözünürlüklü ana kamerası f/1.8 diyafram açıklığı değerine sahip. Bu da düşük ışıkta kamera sisteminin iyi bir performans göstermesine katkıda bulunuyor. Ayrıca karanlık veya çok fazla loş ortamlar için de tek bir LED flaş yer alıyor.

Huawei Mate 20 Lite’ın kamerası yapay zekâdan güç alıyor. Kamera uygulamasının kullandığı yapay zekâ algoriması 22 farklı sahneyi tanıyarak buna göre görüntü ayarlarını otomatik olarak yapıyor. Böylelikle daha canlı ve parlak çekimler elde ederek, sosyal ağlarda paylaştığınız fotoğraflara daha fazla beğeni toplamanız mümkün olacaktır.

Huawei Mate 20 Lite’ın Kamera uygulaması kullanışlı arayüzüyle fotoğraf ve video çekimini kolaylaştırıyor. Ekranın bir tarafında kullanması kolay bir çekim düğmesi bulunuyor. Aynı zamanda ön ve arka kamera arasında kolay geçişi sağlayan ikinci bir düğme de var. Çekim modları da metinler hâlinde gösteriliyor, böylelikle bunları anlamak ve seçmek kolaylaşıyor. Çekim modları arasında parmağınızı sürükleyerek geçiş yapabilirsiniz. Ekranın diğer tarafında da AI, HiVision, flaş, Ayarlar gibi her zaman ihtiyaç duyabileceğiniz kontroller ve ayarlar mevcut.

Çekim modlarına yakından baktığımızda Fotoğraf ve Video gibi tüm ayarların otomatik olarak yapıldığı ve size sadece çekim yapmanın kaldığı modlar ön planda. Bunların yanında arka planı bulanıklaştırılmış portre fotoğrafları çekmenize imkan sağlayan Portre modunun da ön planda bulunduğunu görüyoruz. Çekimlerinizi çeşitli şekiller ve nesnelerle daha da renkli hâle getirebileceğiniz AR Lens de Kamera uygulamasında ilk bakışta dikkat çeken çekim modları arasında yer alıyor. Açıklık modu ise portre fotoğraflar gibi bir mantığa sahip. Ancak portre fotoğrafların dışında nesnelerin çekiminde bu modu kullanabilir, arka plan bulanıklaştırma seviyesini elle değiştirebilirsiniz. Daha fazla bölümünde ise daha birçok çekim modunu görüyoruz. Gece, HDR, Smart, Ağır Çekim bunlardan bazıları.

Daha fazla bölümü içinde Pro, yani profesyonel çekim modunu da görüyoruz. Pro modu içinde ayarlar kısıtlı değil. ISO, deklanşör hızı, pozlama telafisi, beyaz dengesi gibi profesyonellerin ihtiyaç duyduğu başlıca ayarlar mevcut. Aynı zamanda metreleme modu ve odak modu da sunulan elle ayarlama seçenekleri arasında mevcut durumda.

Huawei Mate 20 Lite, sunduğu tüm bu özellikler ve kapsamlı araçlar sayesinde günlük hayatta veya özel günlerinizde en unutulmaz anları veya önemli olayları kayıt altına almada tek başına yeterli olacaktır. Yapay zekâ yardımıyla çekimleri daha renkli ve etkileyici hâle getirmek mümkün oluyor. Makro çekimlerinde de Huawei Mate 20 Lite iyi bir performans sergiliyor, detayları sunmakta başarılı oluyor. Düşük ışıklı ortamlarda yapacağınız çekimlerde de Huawei Mate 20 Lite sizi memnun edecektir.

Selfie fotoğraflar çekmeyi sevenler için de Mate 20 Lite’da 24 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera bulunuyor. f/2.0 diyafram açıklıklı bu kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik algılama kamerası da eşlik ediyor. Böylelikle arka kamerada olduğu gibi, ön kamerayla da arka planın bulanıklaştırıldığı selfie fotoğraflar çekebilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü lensi sayesinde selfie fotoğraflarınız oldukça net ve detaylı olacaktır. Aynı zamanda ön kamera için de Açıklık, AR Lens gibi modlar kullanılabiliyor. Buna ek olarak Portre çekimlerinde yüz güzelleştirme seviye ayarından da yararlanabilirsiniz.

Huawei Mate 20 Lite’ın video çekim yeteneklerine de değinmeden geçmeyelim. Telefonun arkasındaki kamerayla saniyede 30 veya 60 kare hızlarında 1080p video çekimi gerçekleştirebilirsiniz.

Sonuç olarak Huawei Mate 20 Lite, hem arkasında hem de önünde barındırdığı yüksek donanımlı kameralar ve yazılım tabanlı özellikler sayesinde üst düzey kamera performansı sunuyor. Günlük hayatta veya özel günlerde başka bir aygıta ihtiyaç duymazsınız.

İLGİLİ HABERLER