Teknoloji

Huawei Mate 20 Lite fotoğrafları çentikli ekranı gösteriyor

huawei mate 20 liteHuawei’nin Mate 20 serisi telefonlarını önümüzdeki dönemde tanıtması bekleniyor. Mate 20 Lite modelinin de bu seride Mate 20 Pro ve Mate 20’ye eşlik etmesine kesin gözüyle bakılıyor. İnternete sızan Huawei Mate 20 Lite fotoğrafları, akıllı telefonun tasarımı konusunda önemli detayları görmeyi sağlıyor.

Huawei çentikli akıllı telefon çıkarmaya yabancı bir şirket değil. P20 serisi telefonlarında ve kısa süre önce tanıttığı Nova 3i gibi cihazlarında çentiğe yer veren şirket, bu tercihinden Mate 20 serisinde de vazgeçmeyecek gibi görünüyor. En azından Mate 20 Lite fotoğrafları, söz konusu cihazın ekranının üst kısmındaki çentiği gözler önüne seriyor.

Tasarımın ortaya çıkmasıyla birlikte akıllı telefonun olası satış fiyatı konusundaki tahminler de duyulmaya başladı. Mate 20 Lite’ın Mate 20 serisindeki en uygun fiyatlı seçenek olması şimdiden kesin görünüyor. Buna rağmen, cihazın Avrupa satış fiyatının Huawei’nin kısa süre önce duyurduğu ve Avrupa satış fiyatı 300 avro civarında olan Nova 3i’den pahalı olması muhtemel görünüyor. Telefonun Avrupa’da 400 avro civarında bir fiyat karşılığında satılabileceği belirtiliyor.

Huawei Mate 20 Lite, yüksek fiyatı karşılığında daha gelişmiş özellikler sunacak gibi görünüyor. Akıllı telefonda 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.3 inç ekranın bulunacağı, 2.2 GHz sekiz çekirdekli Kirin 710 yonga setine 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor.

Sızan fotoğraflara göre, Huawei Mate 20 Lite dört kamera taşıyacak. Akıllı telefonun arkasındaki kurulum 20 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lensler taşıyacak. Ön tarafta ise 24 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lensler bulunacak ve ön kamerayla çekilen fotoğraflarda derinlik efekti sağlanacak. Gücünü 3650 mAh kapasiteli pilinden alacak telefon, kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemi yüklü olarak çıkacak.

Huawei Mate 20 Lite fotoğraflarına göre, metal çerçeveyi cam ön ve arka panel tamamlayacak. Mate 20 Pro ve Mate 20 duyurusu için sonbahar işaret edilse de, Mate 20 Lite’ın tanıtımının ağustos ayı içinde yapılabileceği öne sürülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER