Teknoloji

Huawei Mate 20 6.9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olabilir

huawei p30 pro

huawei mate 20Samsung’un ekran üretim birimi Samsung Display, başka şirketler için de üretim yapıyor. Söz konusu şirketler arasında Huawei de bulunuyor. Samsung Display’in hâli hazırda 6.9 inçlik AMOLED paneller ürettiği iddia ediliyor. Bu panellerin Huawei Mate 20’de kullanılacağı söyleniyor.

6.9 inçlik ekran fikri biraz göz korkutucu olsa da, bu durum telefonun boyutlarının da büyüyeceği anlamına gelmiyor. Şirketin P20 serisinde olduğu gibi çentikli bir ekran tasarımını tercih etmesini ve bu sayede ekranı daha kompakt bir kasaya sığdırabileceği söyleniyor. Çinli üreticinin telefonun kasasını inceltme konusunda da farklı bir hamle yapması ihtimal dahilinde yer alıyor.

Büyük ekranlı telefonlar, özellikle Huawei’nin ana vatanı Çin’de büyük ilgi görüyor. Bu durumun altında yatan temel neden ise Çin alfabesindeki harflerin telefonların ekranında oldukça büyük yer kaplaması. Huawei’nin de en güçlü olduğu pazara yönelik böyle bir hamle yapmasına şaşırmamak gerekiyor.

Huawei Mate 20’nin tek başına piyasaya çıkması beklenmiyor. Akıllı telefonun beraberinde Pro ve Lite versiyonlarının da tanıtılması muhtemel görünüyor. Mate 20 serisinin ekim ayında gözler önüne çıktıktan sonra kasım ayında satışa sunulması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER