Teknoloji

Huawei Mate 10 yeni iPhone’dan da güçlü olacak

huawei mate 9
huawei mate 10
Huawei Mate 9

Huawei Mate 10’un bu yıl bitmeden resmiyet kazanması bekleniyor. Bu telefonla ilgili dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Son olarak Huawei’nin CEO’su konuya dahil oldu ve gelecek nesil büyük ekranlı telefondan neler beklenmesi gerektiği hakkında birtakım görüş belirtti.

Bloomberg‘e konuşan Huawei CEO’su Richard Yu, Mate 10 adını doğruladı ve telefonun yakında çıkacak olan, eylül ayında tanıtılmasını beklediğimiz iPhone’dan daha güçlü olacağını söyledi.

Yu, Mate 10’un ön yüzü tamamen kaplayan ekranı ve daha uzun pil ömrüyle geleceğini, daha hızlı şarj olacağını, daha iyi fotoğraf yetenekleri barındıracağını; ayrıca diğer birçok özellikle Apple ile rahatlıkla rekabet edeceklerini söyledi.

Yu’nun yorumları epey cesur görünebilir, ancak gerçek şu ki, çoğu amiral gemisi Android telefon kağıt üstünde Apple’ın üst sınıf iPhone’larından daha güçlü görünüyor.

Cupertino şirket telefonlarında genellikle daha az işlemci çekirdeğine ve RAM’e yer verirken, Android telefonlarının çoğu kendi aralarında bir teknik özellik rekabetine girişiyor ve bu yolla müşterileri çekmeye çalışıyor.

Örneğin, Apple’ın elindeki en yüksek seviye telefon olan iPhone 7 Plus’ta dört çekirdekli, 2.34 GHz hızında A10 yonga ve 3 GB RAM bulunuyor.

Diğer taraftan Sony Xperia XZ Premium, HTC U11, Moto Z2 Force ve OnePlus 5 gibi telefonların hepsinde sekiz çekirdekli işlemciler ve en az 4 GB RAM yer alıyor. Bazılarında RAM miktarının 6 GB ve hatta 8 GB’ye çıktığını görüyoruz.

Huawei’nin Mate 10’da güçlü bir işlemciye ve fazla miktarda RAM’e yer vermesi mantıklı görünüyor. Ve görünen o ki, Apple’ın bu yıl çıkarması beklenen iPhone 8, iPhone 7S ve iPhone 7S Plus gibi telefonlarda yer alan bileşenlerden de daha güçlü bileşenlere sahip olacak.

Huawei’nin Mate 10’u gelecek ayın başında Berlin’de düzenlenecek IFA 2017 etkinliğinde tanıtıması ihtimali bulunuyor. Ne var ki, geçen yıl selefi Mate 9’un çıkışı için kasım ayını beklemiştik. Ancak Huawei bu yıl P10’u geçen yıllarda P serisi amiral gemisi telefonlarını çıkardığı zamandan daha erken tanıtmış ve piyasaya sürmüştü. Buna dayanarak, Mate 10’un IFA’da görücüye çıkmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!