Teknoloji

Huawei Mate 10 yeni iPhone’dan daha güçlü olabilir

huawei mate 9
huawei mate 10
Huawei Mate 9

Huawei Mate serisi telefonlarını son iki yıldır kasım ayında tanıtıyor. Dolayısıyla Mate 10’un da önümüzdeki kasım ayında görücüye çıkması bekleniyor. Huawei Mate 10 ile ilgili bilinenler şimdilik sınırlı olsa da, Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu cihazla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Bloomberg’e konuşan Yu, Mate 10’un sonbaharda tanıtılması beklenen yeni iPhone’un karşısındaki şansını değerlendirdi. Yu, şirketinin yeni amiral gemisinin Apple’ın iPhone’un 10. yılını kutlamak için ürettiği modelden daha güçlü olacağını iddia etti. Huawei CEO’su Mate 10’un uzun pil ömrü, ön yüzeyinin tamamını kaplayan ekranı, daha yüksek şarj hızı, daha iyi fotoğraf çekebilmesi ve diğer özellikleriyle Apple ile rekabet edebileceğini dile getirdi.

Yu’nun açıklamasının ikinci kısmında Mate 10’u henüz duyurulmamış yeni iPhone ile karşılaştırıp karşılaştırılmadığı tam olarak anlaşılmıyor. Ancak daha büyük pil ve ekran-gövde oranı gibi noktalar üzerinde durması, Huawei CEO’sunun yeni amiral gemileri üzerine konuştuğunu düşündürüyor.

Huawei, Leica ile yaptığı işbirliği sayesinde son yıllarda akıllı telefon kameraları konusunda önemli bir ilerleme kaydetmişti. Yu’nun açıklamaları, şirketin Mate 10’da da kamera konusuna özellikle odaklandığını gösteriyor.

Huawei Mate 10 Kirin 970 işlemci taşıyabilir

Huawei’nin yeni amiral gemisinin şirket bünyesinde geliştirilen Kirin 970 işlemciyi taşıması bekleniyor. Selefine kıyasla daha hızlı olması öngörülen bu işlemcinin yapay zekâ desteği sunacağı da söyleniyor. Mate 10’un 2017 sona ermeden raflardaki yerini almasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER