Teknoloji

Huawei Leica ile iş birliğinin sona erdiğini doğruladı

huawei

Xiaomi ve Leica arasındaki iş birliğinin resmi duyurusu kısa süre önce yapılmıştı. Bu duyuru Huawei ve Leica arasındaki uzun soluklu ortaklığın sona erdiği şeklinde yorumlanmıştı. Huawei’den Android Authority sitesine gönderilen açıklamayla bu durum doğrulandı. Açıklamada iki şirket arasındaki iş birliğinin 31 Mart itibarıyla bittiği belirtildi.

Bu açıklama, P50 ve P50 Pro’nun Leica markalı kameralar taşıyan son Huawei telefonlar olduğu anlamına geliyor. P50 Pocket’ın kamerasında mart ayından önce tanıtılmasına rağmen Leica markası yer almıyor. Bu açıklama, Mate 50’nin de markasız bir kamerayla kullanıcıların karşısına çıkacağının işaretini veriyor.

İki şirket arasındaki iş birliğinin sona ereceğine dair dedikodular geçtiğimiz yıldan bu yana etrafta dolaşıyordu. Huawei’nin maruz kaldığı yaptırımlar nedeniyle Leica’nın akıllı telefon pazarında kendisine yeni bir iş ortağı aradığı iddiası gündeme gelmişti. O dönemde Honor’un adı da potansiyel iş ortakları arasında sayılmıştı.

Huawei ile iş birliğini sona erdiren Leica, yeni iş ortağı Xiaomi’yle birlikte ilk telefonunu temmuz ayında duyuracak. Bu cihazın Xiaomi 12 Ultra olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER