Teknoloji

Huawei Kirin 710 ile Snapdragon 710’un karşısına rakip çıkaracak

huawei kirin 710Qualcomm kısa bir süre önce Snapdragon 710 yonga setini duyurmuştu. Bu hamle, Qualcomm’un rakiplerini de harekete geçirmiş gibi görünüyor. Konuşulanlara göre, Huawei Kirin 710 adını taşıyan yeni bir yonga seti üzerinde çalışıyor. Kirin 710’un doğrudan Snapdragon 710’a rakip niteliğinde olacağı söyleniyor.

Snapdragon 710, amiral gemisi ile orta segment arasındaki performans açığını kapatmayı istiyor. 10 nm. mimarisiyle üretilen yonga seti, pil ömrünü etkileyecek bir enerji tüketimi gerçekleştirmeden daha yüksek performans vadediyor.

Huawei’nin Snapdragon 710’a cevabı olan Kirin 710 da aynı şeyi vadetse de, bunun için daha eski bir teknolojiyi kullanıyor. Kirin 710’un TSMC’nin 12 nm. mimarisiyle ürettiği Kirin 659’un iyileştirilmiş bir versiyonu olduğu söyleniyor. Dolayısıyla Kirin 710’un pil ömrü konusunda Snapdragon 710’un gerisinde kalabileceği belirtiliyor. Kirin 710’un daha gelişmiş yapay zekâ yetenekleri sunmak için özel bir nöral işlemci birimine sahip olabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Huawei ve yonga gelişiminden sorumlu olan bağlı şirketi HiSilicon’dan henüz Kirin 710 konusunda bir doğrulama gelmiş değil. Ancak Digitimes’ta yer alan habere göre, beklenen duyuru da önümüzdeki ay itibarıyla gerçekleşebilir. Huawei’nin Snapdragon 710 taşıyan Xiaomi Mi 8 SE’ye rakip olarak çıkaracağı Nova 3 ile yeni yonga setini de tanıtabileceği söyleniyor.

Huawei Kirin 710 yonga setini yılın ilerleyen aylarında piyasaya çıkaracağı Mate 20 serisinin Lite versiyonunda da kullanabilir. Geçtiğimiz yıl çıkan Mate 10 Lite’ta Kirin 659 kullanan şirketin bu yıl daha hızlı bir işlemciyi tercih edebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER