Teknoloji

Huawei iPhone ile tweet atan çalışanlarına ağır fatura çıkardı

huawei abd virus elektrikli otomobil

Huawei‘nin resmi Twitter hesabından gönderilen yeni yıl mesajının bir iPhone ile atılması, Çinli teknoloji devinde küçük de olsa bir krize yol açmış gibi görünüyor. Reuters‘te yer alan habere göre, Huawei’nin kıdemli başkan yardımcılarından Chen Lifang, şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda olayın Huawei markasına zarar verdiğini belirtti.

Aynı açıklamada olayın sorumlusu olan iki çalışanın tespit edildiği ve bu çalışanlarının rütbelerinin aşağıya çekildiği de ifade edildi. Sadece rütbe tenzili yapmakla yetinmeyen şirket, sorumluların maaşından 5000 yuan (3945 TL) kesinti yapıldığını açıkladı. Sorumlulardan birinin maaş rütbesinin 1 yıl boyunca dondurulduğu da belirtildi.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre, problem şirkete dışarıdan destek veren sosyal medya ajansı Sapient’in masaüstünde VPN sorunları yaşamasıyla başladı. Çin’den Twitter’a erişebilmek için VPN dışında bir yol bulunmuyor. Sorunun üstesinden gelebilmek için yabancı bir SIM kartın takılı olduğu bir iPhone ile tweet’in gönderildiği ifade edildi. Açıklamada yaşananların Huawei’nin sosyal medya süreçlerindeki ve yönetimindeki kusurları ortaya koyduğuna da dikkat çekildi.

Artık silinen orijinal tweet’e ait ekran görüntüleri hâlâ internette dolaşıyor. İnsanlar Twitter Media Studio üzerinden paylaşılan yeni kutlama tweet’ine de eskisine gönderme yapan cevaplar veriyor.

Huawei böyle bir durumla karşılaşan ilk kurum veya kişi değil. Twitter’ın mobil uygulamalarında tweet kaynaklarını göstermeye başlaması, sosyal medya yöneticilerinin daha dikkatli olması gerektiği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER