Teknoloji

Huawei IFA 2018 etkinliğini 31 Ağustos’ta gerçekleştirecek

huawei ifa 2018Teknoloji dünyasında tüm gözler, Samsung’un 9 Ağustos’ta gerçekleştireceği Galaxy Note 9 tanıtımına çevrilmiş durumda. Ancak mobil cihaz ve iletişim sektörü için yılın ikinci yarısı da oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Özellikle ayın sonunda Berlin’de gerçekleşecek IFA 2018’de pek çok şirket özel etkinliklerle takipçilerinin karşısına çıkacak. Çinli Huawei de bu şirketler arasında yer alıyor. Huawei IFA 2018 kapsamındaki etkinliğinin tarihini kamuoyuyla paylaştı. Şirket, IFA 2018 katılımcılarıyla 31 Ağustos’ta buluşacak.

Huawei’yi takip eden herkesin aklındaki soru Mate 20 serisi cihazların ne zaman tanıtılacağı olsa da, bu tanıtımın IFA 2018’de yapılması pek muhtemel görünmüyor. Çinli üreticinin Mate 20 serisi cihazlarını sonbahar aylarında tanıtmayı seçtiği biliniyor. Ancak Mate 20 serisinin kalbinde bulunacak yonga setinin IFA 2018 etkinliğinde gerçekleştirilmesi oldukça muhtemel görünüyor.

Kirin 980 yonga setinin özel bir grafik işlemcisi barındırıp barındırmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak yonga setinin 7 nm. mimarisiyle üretilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu mimari sayesinde daha az yer kaplayacak ve daha az enerji tüketecek yonga setinin, Qualcomm Snapdragon 845’e kıyasla daha yüksek bir performans sergileyeceği konuşuluyor.

Huawei IFA 2018 etkinliğini 31 Ağustos’ta Türkiye saatiyle 15:00’da gerçekleştirecek. Etkinlikte Kirin 980’e son kullanıcıya yönelik başka cihazların eşlik edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER