Teknoloji

Huawei Honor 5X üst sınıfın çekiciliğini orta segmente getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-honor-5x-060116

Huawei CES 2016‘da sadece Huawei Mate 8‘i değil, aynı zamanda yepyeni bir Android telefonu, Huawei Honor 5X’i de sergiliyor. Honor 5X ile birlikte üst sınıf akıllı telefonların tasarımı ve parmak izi okuyucu teknolojisi makul fiyatlı akıllı telefon pazarına geliyor.

Huawei, Honor 5X ile Motorola’nın Moto G ve Asus’un ZenFone serisiyle yaptığını yapmak, yani şık tasarımlı, üst sınıf görünümündeki Android telefonlarını uygun fiyatlarda sunmak istiyor.

Huawei Honor 5X’te 5.5 inç, 1920 x 1080p Full HD LCD ekran bulunuyor. Sekiz çekirdekli Snapdragon 615 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 4G LTE desteği gibi başlıca donanım bileşenlerinin yanı sıra, daha fazla uygulama, oyun veya film depolamak isteyenler için microSD kart yuvası da bulunuyor.

Diğer teknik özellikler arasında arkaya yerleştirilmiş parka izi okuyucusu dikkat çekiyor. Bunun sayesinde güvenlik artırılıyor, aynı zamanda mobil ödemelerde de güvenlik adımı olarak kullanılabiliyor. 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, Android 5.1 Lollipop, 3000 mAh kapasiteli pil de Huawei Honor 5X’in özellikler listesinde yer tutuyor.

huawei-honor-5x-060116-2

Tasarıma baktığımızda, kullanıcıların ilk bakışta alüminyum ya da metal çerçeveli ve seramik kaplamalı bu cihazın şık ve değerli görünüşünü hissedeceklerdir. Ana model altın renk ile sunuluyor, ancak Huawei bu telefonu alüminyum gümüş ve gri renklerle de satacak.

Huawei Honor 5X’in ABD satış fiyatı 199 dolar olarak belirlendi. Telefon 31 Ocak tarihinden itibaren yine bu ülkede satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER