Teknoloji

Huawei HiAssistant ile dijital asistan pazarında rekabete hazırlanıyor

huawei abd virus elektrikli otomobil

huawei hiassistantArtık akıllı telefonların dijital asistan entegrasyonu bulundurması bir standart haline gelmiş durumda. Google Asistan ve Amazon Alexa gibi çözümler Android telefon üreticileri için uygun seçenekler olsa da, pazarın iddialı şirketleri kendi asistanlarını geliştirmeyi seçiyor. Samsung’un Bixby ile yürüdüğü bu yoldan Huawei de yürümeye hazırlanıyor. Huawei HiAssistant adını taşıyan dijital asistanını hayata geçirmeyi planlıyor.

Yapay zekâ, son zamanlarda teknoloji dünyasının gözde eğilimleri arasında bulunuyor. Huawei bu eğilimi yakından takip ettiğini daha önce gerçekleştirdiği duyurularla göstermişti. Kirin 970 yonga setine özel bir Nöral İşlemci Birimi (NPU) yerleştiren şirket, bu yongayı taşıyan cihazlarda yüksek bir yapay zekâ ve otomatik öğrenme performansı vadetmişti.

Huawei henüz bu vaadini belirgin bir şekilde gerçekleştirmiş değil. Şirket açtığı yolun taşlarını HiAssistant ile döşeyecek gibi görünüyor. HiVoice özelliğinin üzerine inşa edilen ve HiAI tabanlı bir sistem olan HiAssistant, diğer dijital asistanların yapabildiği her şeyi yapmayı vadediyor. Telefon üzerinde Bixby gibi kontrol kurabilen sistem, Google Asistan gibi kamera üzerinden nesne tanıyabiliyor veya Alexa gibi arama ve e-ticaret hizmetleri sunabiliyor.

Huawei HiAssistant, özellikle Çin pazarıyla derin bir entegrasyon içinde çalışacak. HiAssistant’ın en büyük kozu olarak nitelenen bu entegrasyon sayesinde yapay zekâ ile sosyal ağlarda mesaj gönderebilmek veya para transferi gerçekleştirebilmek mümkün olacak. Huawei’nin ev sahibi özelliklerini düşününce bu imkanlar kulağa pek de şaşırtıcı gelmiyor. Dijital asistanın ilk etapta sadece Çin’de kullanılması da muhtemel görünüyor. Şirketin HiAssistant duyurusunu yeni amiral gemisi P20 ile yapabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER