Teknoloji

Huawei HarmonyOS için hazırlanan uygulama sayısını açıkladı

huawei harmonyos 2

Huawei, HarmonyOS 2.0’a geçişe uyumlu cihazlarda geçişin ardından uygulamaların ve verilerin korunacağını duyurmuştu. Bu desteğe rağmen, Çinli üretici gelecekte HarmonyOS’in doğrudan kendisi için hazırlanmış uygulamalar üzerinde ilerlemesini istiyor.

Şirketten verilen bilgiye göre, 4 milyondan fazla geliştirici HarmonyOS’e uygulama hazırlamak için kayıt yaptırdı. HMS Core’u kullanan uygulamaların sayısı ise şimdiden 134 bini buldu. Gelişimini sürdüren HMS Core için Huawei’nin bulut servislerine daha gelişmiş destek sunan 6.0 sürümü de duyuruldu.

Bu sayıları artırmak isteyen Huawei, “HMS Küresel Uygulama İnovasyon Yarışması” adını verdiği bir yarışma başlatıyor. HMS Core’un kullanıldığı inovatif uygulamaların oluşturulmasını teşvik etmek için planlanan bu yarışmanın kısa adı “Apps UP” olarak belirlendi.

Yarışmaya Çin, Avrupa, Latin Amerika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika’daki geliştiriciler katılabilecek. Nakit ödülü için 1 milyon dolarlık bir havuz oluşturan şirket, başka ödüller de sunacak. Pazarlama desteği, bulut kaynakları ve HMS Core ödeme sisteminin kullanımına yönelik teşvikler de geliştiricileri bekliyor.

Huawei kısa süre önce HarmonyOS 2.0 yüklü cihaz sayısının 10 milyonu geçtiğini açıklamıştı. Şirket, HarmonyOS’in dünyanın en büyük üçüncü mobil ekosistemi olduğunu da belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER