Manşetler

Huawei GR5 tasarımı ve teknik özellikleriyle gençleri hedefliyor

huawei gr5

Huawei GR5 modelini Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Özellikle genç için geliştirilmiş GR5 yüksek pil kapasitesi, uygun fiyatı, geniş ekranı ve parmak izi tanıma özellikleri ile öne çıkıyor.

Huawei akıllı telefon kullanıcılarının temel pratik kullanım ihtiyaçlarına göre geliştirdiğine dikkat çektiği akıllı parmak izi sensörü ile hız ve güvenliği ön planda tutuyor. İkinci nesil parmak izi sensörü, ekran açılış hızını 0.5 saniyeye düşürürken, tüm açılardan 360 derecelik parmak izi tanıma yetisine de sahip. GR5 ile sadece altı adımda parmak izinizi tanıtmanız ve 5 parmak izini farklı işlevler için tanımlamanız mümkün. Huawei GR5’in parmak izi sensörü gelen bildirimleri görüntüleme, istenmeyen bildirimleri hızlı şekilde silme, çağrı cevaplama ve selfie çekimlerinde kullanımı önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Huawei GR5’in tasarımında da sadelik, şık görünüm ve ergonomi ön plana çıkıyor. Alüminyum-magnezyum alaşımlı gövdesiyle son derece dayanıklı görünen GR5, ergonomik yapısıyla günlük kullanım için oldukça konforlu bir alternatif olma özelliğini taşıyor. Gövdenin 151,3 x 76,3 x 8,15 mm’lik boyutlara ve 158 gr. ağırlığa sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Huawei GR5’te 3000mAh kapasiteli pil, Snapdragon 616 işlemci, 2 GB RAM, 5.5 inç 1920×1080 çözünürlüklü Full HD ekran gibi başlıca teknik özelliklere sahip. Kamera özelliklerine baktığımızda 13 MP’lik sensörünün ve f/2.0 diyafram açıklığının yanı sıra, birçok farklı çekim moduna da sahip olduğunu görüyoruz. Huawei?nin yeni nesil akıllı telefonlarında yer alan “Güzellik” ve “Yüz Tanıma” modları GR5’te de yer alıyor. Grenleri otomatik olarak azaltan algoritması en göz alıcı HD fotoğrafları çekmenizi sağlarken, 88 derecelik görüş açısına sahip ön kamerası ve panaromik öz çekim modu ile etrafınızdaki tüm güzellikleri tek kareye sığdırabileceksiniz.

Hızlandırılmış ve yavaşlatılmış çekim modları, GR5 kullanıcılarını kamera açısından memnun edecek diğer özellikler olarak ön plana çıkarken, özçekimden vazgeçemeyenler içinse 5 MP ön kamera ile birlikte, “Perfect Selfie” fonksiyonu da geliyor. Video çekimleri de GR5’in güncel teknolojisi ile son derece keyifli bir hale geliyor. Kameranın sahip olduğu CMOS görüntü işleme sensörü ile 120fps yüksek hızlı video kaydı ile beraber, 4 kat yavaş kayıt oynatma işlevi de Huawei GR5’in özellikleri arasında yer alıyor.

Huawei GR5 altın, gri ve gümüş metalik renk seçenekleriyle ve 1299 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER