Teknoloji

Huawei FreeLaces hem görsel hem de teknolojik olarak yeni bir bakış açısı sunuyor

Huawei, Paris’te düzenlediği etkinlikte sadece P30 ve P30 Pro‘yu tanıtmakla yetinmedi. Akıllı gözlük pazarına girişini de etkinlikte duyuran şirket, yeni telefonlarıyla birlikte kullanıcıların karşısına yeni bir kulaklık da çıkardı. Huawei FreeLaces adını verdiği yeni kablosuz kulaklığıyla tasarım ve teknoloji bakımından yeni bir bakış açısı sunuyor.

FreeLaces’ın tam anlamıyla kablosuz olduğunu söylemek mümkün değil. İki kulaklık topuzu bir kabloyla birbirlerine bağlanıyor, ancak müzik dinlerken cihazla bağlantı için bir kabloya ihtiyaç duyulmuyor. Bu kablonun üstünde kumanda, mikrofon ve 18 saatlik kullanım süresini sağlayan pil bulunuyor. Bu pili doldurmak içinse bir taşıma kutusuna veya kulaklık üstüne yerleştirilmiş bir USB-C girişine ihtiyaç duyulmuyor.

FreeLaces’ın kumandasının hemen altında bir USB-C ucu bulunuyor. Bu uç çıkarılıp USB-C destekli herhangi bir telefona takıldığında FreeLaces’ın pilini doldurmak mümkün hâle geliyor. Kulaklığın telefonla eşleştirilmesinde de benzer bir mantık işliyor. Eğer bağlanılan cihaz Huawei markalı bir telefonsa HiPair özelliği devreye giriyor ve FreeLaces ile telefon arasındaki bağlantı hızlı şekilde kuruluyor. Bu özelliğin diğer üreticilerin Android telefonlarında işleyip işlemediği şu an için bilinmiyor.

Huawei FreeLaces, telefona sadece beş dakika bağlı kaldığında 4 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. Bunun kablosuz kulaklık sahiplerinin kabusu olan şarj sorunu için iyi bir çözüm olduğu rahatlıkla söylenebilir.

huawei freelaces
Görsel: Engadget

Kablonun her iki tarafında da ses kontrollerinin bulunması sayesinde iki tarafta da ağırlık dengesi kurulmuş oluyor. Aynı şekilde pil de iki tarafa eşit biçimde dağıtılıyor. Kullanıcılar topuzları birleştirerek müziği durdurabiliyor veya telefon görüşmesini sonlandırıyor. IPX5 koruması ise FreeLaces’ı sporda kullanıma uygun hâle getiriyor.

Huawei FreeLaces için şimdilik fiyat ve çıkış tarihi bilgisi açıklanmış değil. Kulaklık zümrüt yeşili, gün doğumu, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER