Teknoloji

Huawei ilk akıllı gözlüğünü tanıttı

huawei akilli gozluk

Huawei P30 ve P30 Pro‘yu tanıttığı etkinlikte sürpriz bir duyuru yaptı. Çinli üretici, Güney Koreli moda markası Gentle Monster ile birlikte hazırladığı ilk akıllı gözlüğünü de Paris’te duyurdu. Huawei akıllı gözlük pazarına giriş konusunda akıllı telefon pazarındaki önemli rakiplerine kıyasla daha hızlı davranmış oldu.

Gentle Monster, özellikle Asya’da piyasaya sürdüğü lüks gözlükleriyle tanınıyor. Deneysel tasarımlardan çekinmeyen şirket, mağazalarını da bir tür sanat galerisi şeklinde tasarlıyor. Huawei’nin Paris’te düzenlediği etkinlikte sahneye çıkan Gentle Monster CEO’su Hankook Kim, şirketinin mağazalarından bazılarını göstermeyi de ihmal etmedi.

Huawei’nin akıllı gözlüğü, beklenenin aksine kamera barındırmıyor. Bu da gözlüğün standart bir gözlük veya güneş gözlüğü gibi görünmesini sağlıyor. Moda konusuna gerçekten odaklanmak isteyen Huawei’nin doğru bir ortak ve tasarım seçtiğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

Kullanıcılar gözlüğün kenarına dokunarak telefonlarına gelen çağrıları yanıtlayabilecek ve gözlüğün üstünde bulunan çift mikrofon ve hoparlör sayesinde görüşmelerini gerçekleştirebilecek. Buna ek olarak, gözlük üzerinden dijital asistanlarla etkileşim kurmak da mümkün olacak. Suya ve toza dayanıklılık konusunda IP67 sertifikasına sahip akıllı gözlük, kutusu aracılığıyla kablosuz olarak şarj edilebildiği gibi, USB-C girişi üzerinde de şarj edilebilecek. Gözlüğün taşıma kutusunun 2200 mAh kapasiteli bir pile sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

Huawei akıllı gözlük için şimdilik bir fiyat açıklamış değil. Gözlüğün önümüzdeki haziran veya temmuz ayı itibarıyla satışa sunulması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER