Teknoloji

Video: Huawei FreeBuds Studio Kutusundan Çıkıyor

huawei freebuds studio kutu açılımı ve kutu içeriği

Kulak üstü kulaklıklar üreticilerin yeni rekabet alanı hâline geliyor. Huawei FreeBuds Studio da Huawei’nin rekabete dahil olmasını sağlayan oyuncu oluyor. Bu kablosuz kulaklık geçtiğimiz ekim ayındaki Huawei Mate 40 Serisi lansmanı sırasında duyurulmuştu. Bir süredir ön siparişte olan bu dinamik gürültü engelleme özellikli kablosuz kulak üstü kulaklık Türkiye’de satışa sunuldu. Huawei Online Mağaza üzerinden satın alabileceğiniz bu kulaklık elimize de ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesi Teknoblog’da olacak. Ancak bunun öncesinde kutu açılımını yapıyoruz. Kutu içeriği ve ilk yorumlara video ve yazımızda.

FreeBuds Studio’nun siyah ve altın olmak üzere iki farklı renk seçeneği var. Elimizdeki model altın renkte ve gerçekten de hoş görünüyor. Kutuda kulaklığın yandan göründüğü bir resim de var. Bu sayede renk seçeneğini de açık şekilde görmek mümkün oluyor. Kutunun kapağını kaldırdığımızda ise bizi şık bir çanta karşılıyor. Sert bir yüzeye sahip olan, siyaha çalan koyu gri renkteki çantanın içinde FreeBuds Studio bizi bekliyor. Kulaklığın taç kısmının ortasında kalan bölümde de bir odacık var. Burada da şarj için kullanabileceğiniz USB-C – USB-A kablosu bulunuyor. Bunun dışında garanti belgesi, hızlı başlangıç kılavuzu gibi çeşitli belgeler de bir zarfın içine yerleştirilmiş.


huawei freebuds studio satın alHUAWEI FREEBUDS STUDIO
3.699,00 TL

HUAWEI ONLINE MAĞAZA’DAN SATIN AL


Huawei FreeBuds Studio şık görünüme sahip bir kulaklık. Görünüş açısından Sony’nin popüler WH-1000XM4 modeline biraz yakın görünüyor. Ancak boyut ayarı yapmayı sağlayan sürgü metalden yapılmış ve bu da ürünün kalitesini ve değerli havasını yükseltiyor. Taç kısmının iç tarafında yumuşak ve deri kaplı bir yastık var. Aynı malzemenin kapların iç kısımlarında da kullanıldığını görüyoruz. Bu sayede kulaklığı taktığınızda, uzun süreli kullanımın sonunda meydana gelen terleme azalıyor. Gerçekten de, FreeBuds Studio’yu yaklaşık bir saatlik yürüyüş boyunca taktıktan sonra çıkardığımızda, çok dikkate değer bir terleme görmediğimi söyleyebilirim. Tabii ki, belirli bir süre sonra kulaklığın uyguladığı basınç daha fazla hissediliyor. Ancak standart bir kulaklığa göre bunun daha geç gerçekleşeceği söylenebilir.

FreeBuds Studio’nun sağ ve sol kulaklık tekleri, içlerine yerleştirilmiş R ve L harfleriyle gösteriliyor. Her iki kulaklığın üzerinde de çeşitli kontroller var. Sağ kulaklıkta güç ve Bluetooth düğmeleri, sol kulaklıkta ise aktif gürültü engelleme / farkındalık düğmesi mevcut. Öte yandan sağ kulaklığın dış yüzeyi de çeşitli dokunmatik kontrolleri yerine getirmeyi sağlıyor. Yukarı / aşağı kaydırmayla ses ayarı, sola / sağa kaydırma ile çalan parça değişimi, çift tıklatma ile de gelen çağrıyı cevaplama veya çalan parçayı duraklatma ve devam etme işlevleri yerine getiriliyor. Bu arada giyme algılama özelliği sayesinde kulaklığı kafanızdan çıkardığınızda çalan içerik duruyor.

Eğer elinizde Huawei EMUI 10 veya üstü sürümle çalışan bir Huawei telefonu veya tableti varsa, kurulumu kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Başka markalı bir Android telefon, iPhone, iPad, dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile kurulumu ise standart Bluetooth kurulumu adımlarıyla yerine getirebilirsiniz. Android telefon sahiplerinin Google Play Store’dan dağıtılan AI Life uygulamasını yüklemesini öneririm. Huawei Mate 40 Pro’nun Bluetooth ayarları içinde Huawei FreeBuds Studio’nun birçok ayarını görebilir, kontrolleri düzenleyebilir veya güncelleme işlemlerini yerine getirebilirsiniz. Birkaç ayar daha bunlara ek olarak AI Life üzerinden sunuluyor. Bu uygulamayı her durumda yüklemeniz yararınıza olacaktır. AI Life’ın sadece Android telefonlar ve tabletler için bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Huawei FreeBuds Studio ses kalitesi ile ilgili ilk yorumlar

Huawei FreeBuds Studio yüksek sesle müzik dinlemeyi sevenleri fazlasıyla tatmin edecek bir ses çıkış şiddeti sunuyor. Baslar açısından da doyurucu. Ancak bas seviyesi müziğin veya diğer içeriklerin tümünü bastırmıyor. Tizler de dengeli, maksimum ses seviyesinde parazit veya patlama söz konusu değil. Tıpkı Huawei FreeBuds Pro modelindeki gibi, dinamik gürültü engelleme özelliği var. Ortamdaki gürültü seviyesinde göre gürültü engellemenin seviyesi belirlenir. Eğer isterseniz, AI Life veya Bluetooth ayarları içindeki gürültü engelleme profillerinden birini seçebilirsiniz. Farkındalık modu da dış ortamın sesini iyi şekilde duymanızı sağlıyor. Ancak dışarının sesi mikrofon yardımıyla iletildiği hissi fazlasıyla yansıtılıyor. Bu kötü mü? Kesinlikle değil. Sol kulaklığın dış kısmındaki fiziksel düğme gürültü engelleme ve farkındalık modları arasında geçişi sağlıyor. Bu düğme çok güzel bir noktaya konumlandırılmış ve rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Huawei FreeBuds Studio kutu açılımı ve kutu içeriği bu şekilde. Kulak üstü kablosuz kulaklık ile ilgili ilk izlenimlerim olumlu. 3499 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu kulaklığın fiyatıyla da rekabette öne çıkacağını söyleyebiliriz. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı inceleme yazısında ise bu kulaklıkla geçireceğimiz daha uzun zamanın sonunda elde ettiğimiz izlenimleri aktaracağız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.


huawei freebuds studio satın alHUAWEI FREEBUDS STUDIO
3.699,00 TL

HUAWEI ONLINE MAĞAZA’DAN SATIN AL


Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER