Teknoloji

Huawei FreeBuds Pro 2+ ile kablosuz kulaklık seçeneklerini artırmaya devam ediyor

huawei freebuds pro 2+

Huawei için son zamanlar oldukça hareketli geçiyor. P60 serisini, Mate X3 katlanabilir telefonu, FreeBuds 5 kulaklığı, MatePad 11 (2023) tableti ve Enjoy 60 akıllı telefonu tanıtan şirket bir ürünü daha gözler önüne çıkardı. Bu gruba son olarak Huawei FreeBuds Pro 2+ kablosuz kulaklık eklendi.

FreeBuds Pro 2+, şirketin üst segment kablosuz kulaklığının en yeni versiyonu olma özelliğini taşıyor. Tasarım bakımından büyük ölçüde Pro 2’ye benzeyen kulaklık, iki yeni sensörün eklenmesiyle selefinden ayrılıyor. Kalp atış hızı ve vücut sıcaklığı takibi sensörleri barındıran FreeBuds Pro 2+’ın aktif yaşam tarzlarına daha uygun hâle geldiği belirtiliyor. Huawei iki farklı tür sensörle kalp atış hızının ölçüldüğünü ve bu nedenle ulaşılan sonuçların doğruluğunun arttığını vurguluyor.

Yeni sensörlerin eklenmesine bağlı olarak FreeBuds Pro 2+’ın sol tekinin ağırlığı da 0.2 gram artıyor. Bu da tartıda sol kulaklığın 6.3 gram, sağ kulaklığın ise 6.1 gram çektiği anlamına geliyor.

huawei freebuds pro 2+

Bunun dışında FreeBuds Pro 2+ ve Pro 2 arasında bir fark bulunmuyor. Üst düzey ses deneyimi vadeden kulaklığın 65 gramlık şarj kutusunun pil kapasitesi 580 mAh. Her bir kulaklık tekinin pil kapasitesinin 55 mAh olduğunu belirtmek gerekiyor. Şarj kutusunun pili USB-C girişiyle ve kablosuz olarak doldurulabiliyor.

huawei freebuds pro 2+

11 mm dinamik sürücü ve mikro hoparlörle gelen kulaklık, dokunmatik olarak kontrol edilebiliyor. Aktif gürültü engelleme de kulaklığın özellikleri arasında yer alıyor. Bluetooth 5.2 desteğine sahip kulaklık, toza ve su sıçramalarına karşı IP54 dayanıklılık sertifikasına sahip.

huawei freebuds pro 2+

Huawei FreeBuds Pro 2+ için ne kadar ödemek gerekiyor?

Huawei FreeBuds Pro 2+, Çin’de 1399 yuan (3881 TL) karşılığında ön siparişe çıktı. Kulaklık 9 Nisan’da satışa sunulunca fiyat da 1499 yuana (4158 TL) yükselecek. FreeBuds Pro 2+’ın küresel pazarda çıkışıyla ilgili bilgiler de 9 Nisan’da paylaşılacak.

İLGİLİ HABERLER